Stugan Tomtebo i Hemavan

Tomtebo är en rekreationsanläggning i Hemavan för cancersjuka barn, deras familjer och andra anhöriga. Till Tomtebo kan man åka för att ladda utsatta livsbatterier och för att vara tillsammans i en lugn och harmonisk miljö.

Vem får hyra?

Tomtebo får du hyra om du har ett familjemedlemskap eller är enskild medlem i Barncancerfonden Norra. Du kan alltså inte hyra Tomtebo om du är stödmedlem.  

I huset finns två lägenheter

Huset rymmer två välutrustade lägenheter:

Kantarellen, övre plan:
Tre sovrum, med 9 bäddplatser. Toalett med dusch. Stort kök med två matgrupper.  Köket uppe kan även nyttjas av nedre lägenheten.  

Fjällskivlingen, nedre plan:
Funktionshinderanpassad, två sovrum med 6 bäddplatser. Toalett med dusch. Fullt utrustat kök och vardagsrum i samma rum.

Dessutom finns fina gemensamma utrymmen: ett gemensamt rum med både lekavdelning och relaxavdelning, och en tvättstuga med torkrum.

Om ni vill vara säkra på att få vara i fred, kan det därför vara bra att välja lägenheten på nedre plan. Tänk också på att hålla gemensamma ytor rena, och ljudet på en lagom nivå (det är ganska lyhört i huset). I stugan finns en städlista att följa.

Vad kostar det?

När du bokar lägenheterna gör du det på veckobasis, måndag till söndag.

  • Fjällskivlingen: 1 500 kr per vecka.
  • Kantarellen: 2 500 kr per vecka.

Utöver detta kan ni även köpa till 2 st liftkort per lägenhet. Detta kostar 1000 kr/vecka.

Ni kan hyra fler liftkort om något är ledigt

Om något liftkort är ledigt i den andra lägenheten, finns också möjligheten att hyra extra kort. Varje extra liftkort kostar 500 kronor.

De extra liftkort som ni vill hyra betalar ni via Swish. För att få hämta ut korten måste ni visa upp kvittot för betalningen för stugvärden.

Medlemmar i Barncancerfonden Norra har även 10 % på liftkort som man köper i backen. Detta gäller om ni köper veckokort.

Så bokar du lägenheterna

Du bokar lägenheterna via vårt bokningssystem barncancerfonden.happybooking.io Du måste ange ett giltigt medlemsnummer vid bokning. Behöver du få reda på vilket medlemsnummer du och din familj har? Kontakta oss på kansliet på 090-77 27 00 eller norra@barncancerfonden.se.

Viktigt! Meddela stugvärden när ni kommer

Meddela vilken dag och tid ni kommer, senast två dagar innan er bokningsperiod börjar till stugvärden Eva Andersson, telefonnummer: 070-399 17 55. Eftersom ni bokar veckovis, måndag-söndag, ska ni alltså meddela senast lördag innan när ni anländer.

Man har tillgång till stugan från klockan 12.00, och ska lämna stugan senast 12.00. 

Läs de allmänna villkoren för bokning.

Vad kan man göra i Hemavan?

Stugan i Tomtebo ligger bra till, nära till badhus, skidspår och backen. För den som besöker Tomtebo på sommaren eller hösten och vill ta sig en vandringstur är det dessutom nära till Kungsleden.

Läs mer om aktiviteter i Hemavan - Tärnaby