För 1 000 000 kronor får 100 familjer avkoppling på Almers hus

Barncancerfonden arbetar hela tiden för att förbättra stödet till drabbade barn och deras familjer. För 1 000 000 kronor kan Barncancerfonden bedriva verksamheten på Almers hus under ett helt år, och ta emot omkring 100 drabbade familjer för en avkopplande välbehövlig vecka vid havet.

Barncancerfonden arbetar för att utrota barncancer och se till att drabbade barn, ungdomar och deras familjer får den vård och det stöd de behöver. En behandling mot akut lymfatisk leukemi kan vara så länge som två och ett halvt år, och vardagen ställs då på ända.

Ett viktigt stöd för drabbade familjer är mötesplatsen Almers hus i Varberg. Dit åker barncancerdrabbade familjer från hela Sverige för en veckas vistelse.

– Man märker direkt på barnen, både på barnet som varit sjukt och på syskon, att de slappnar av i en miljö där det finns andra i samma situation, säger en mamma som bott på Almers hus.

Samtidigt som de barncancerdrabbade familjerna lever under stor känslomässig stress, blir ekonomin också lidande. Det är också svårt att åka utomlands eftersom familjerna i många fall måste befinna sig nära ett svenskt barncancercentrum.

För 1 000 000 kronor kan Barncancerfonden finansiera att omkring 100 drabbade familjer får möjligheten att tillbringa en avkopplande vecka vid havet på Almers hus. Även resan t/r till Varberg bekostas av Barncancerfonden. Här finns plats för fyra familjer samtidigt, och det finns möjlighet att både umgås inom familjen och att prata med andra i samma situation.