Week of Hope är tillbaka – eventveckan med insamlingar arrangerade av privatpersoner och föreningar i hela Sverige

23–29 maj är det dags för Week of Hope, eventveckan då eldsjälar ute i landet får möjlighet att arrangera ett eget insamlingsevent för att samla in pengar till arbetet mot barncancer. Under veckan anordnas olika aktiviteter av privatpersoner och föreningar i hela landet för att samla människor i en rolig aktivitet och möjligheten att bidra till Barncancerfondens viktiga arbete.

Två av de event som sticker ut lite extra i år är en barnvagnspromenad och picknick tillsammans med den kända influencertrion Michaela Forni, Penny Parnevik och Petra Tungården, samt en auktion med konst föreställande bland annat kända skulpturer i Stockholm iklädda virkade superhjältedräkter. Flera yogastudios i landet kommer att hålla öppet för prova-på-pass, och på Tobisviks Camping i Simrishamn anordnas Vimpel of Hope där varje bidrag till insamlingen representeras i form av en vimpel med målet att göra ett så långt vimpelspel som möjligt för att dekorera campingområdet. 

- Week of Hope är en av de roligaste veckorna på året, då vi får in många kreativa och roliga förslag på hur ett insamlingsevent kan se ut. Vi är otroligt tacksamma över alla eldsjälar ute i landet som på sina egna vis är med och bidrar till arbetet för barncancerdrabbade, säger Malin Paulsson, projektansvarig på Barncancerfonden. 

Årets insamlingsmål är 1,5 miljoner kronor, och alla insamlade medel går oavkortat till Barncancerfondens arbete för att bekämpa barncancer och ge stöd åt drabbade. Vem som helst är välkommen att registrera sin Week of Hope aktivitet. När eventet är registrerat och godkänt kan arrangören bjuda in vänner och bekanta att delta i aktiviteten. Registrering sker på följande länk: Arrangera en aktivitet under Week of Hope | Barncancerfonden.

 

Ett urval av de aktiviteter som arrangeras under veckan

Samtliga arrangörer berättar gärna mer om sina arrangemang. Listan med aktiviteter fylls på löpande och finns i sin helhet här: Delta i Week of Hope för välgörenhet | Barncancerfonden.  

 

Om Week of Hope  

  • Arrangeras 23–29 maj 2022. 
  • Årets insamlingsmål är 1,5 miljoner kronor. 
  • Är en vecka av blandade aktiviteter arrangerade av privatpersoner och företag, på initiativ av Barncancerfonden. 
  • Deltagarna väljer själva om de vill betala 100, 250 eller 500 kronor i deltagaravgift.