Vendela Palmgren vann Stjärnskott på Skansen

Talangtävlingen Stjärnskott för barn i åldern 7-14 år avgjordes på Skansen i går, söndag. Vinnare blev Vendela Palmgren, 13 år, från Stockholm, som sjöng sången ”Här står jag”. Andrapriset gick till Frida Sandén, också från Stockholm, med sången ”Vågar du vågar jag”. Tredje pris gick till Ellen Jonsson från Eskilstuna som framförde ”The wizard and I”.

- Det är otroligt roligt och känns helt fantastiskt, säger Vendela Palmgren. Vi som tävlat har haft väldigt roligt tillsammans och det har varit en fin gemenskap mellan oss.

Under våren och sommaren har Barncancerfonden och Stjärnskott tillsammans besökt ett tjugotal orter för delfinaler i sångtävlingen. Årets Stjärnskottsturné sammanfaller med Barncancerfondens 25-års jubileum och mottot har varit ”Barn hjälper barn”. 
Ylva Andersson, projektledare på Barncancerfonden, är nöjd med mottagandet som Barncancerfonden har fått under turnén:

- För Barncancerfonden har Stjärnskott varit en möjlighet att komma ut i landet och träffa människor i ett positivt sammanhang där barn står i fokus. Ett av våra uppdrag är att synliggöra fonden och förmedla till allmänheten vad vi gör. Det betyder att kunskapen om vår verksamhet har ökat över hela landet. säger Ylva Andersson

På scenen på Skansen på söndagen stod också en rad kända gästartister, bland annat Angelica Silverblad, en 16-åring som besegrade cancer som barn och nu kämpar för att kunna gå igen. På Skansen fick hon sjunga för den största publiken hon haft hittills. Hon sjöng den egenhändigt komponerade ”Mina drömmars sång”.

För mer information kontakta: 

Ylva Andersson, information och projektledare för Stjärnskottsprojektet Barncancerfonden, 08 584 209 06,
ylva.andersson@barncancerfonden.se

Tomas Lingman, Lingman & Co, arrangör av Stjärnskott, 08-704 28 05,
070-786 60 70, tomas@lingman.se