​Världens barn sjunger för att uppmärksamma barncancer i ny singel

Nu bildas en internationell supergrupp för att skapa uppmärksamhet kring barncancer. Några av världens mest kända sjungande barn, med stora följarskaror på YouTube, har redan spelat in sina verser. Nu bjuds alla barn i världen in att delta. På sajten child4child.com kan alla barn sjunga med och spela in sin egen version av sångens refräng. Sången heter We are one och kommer att släppas den 15:e februari, på Internationella barncancerdagen. We are one är skriven av Christophe Beck som också har komponerat musiken till storfilmen Frozen.

Childhood Cancer International (CCI) är en paraplyorganisation för 180 föräldraledda barncancerorganisationer i 90 olika länder. Den 11 januari lanserar CCI sajten child4child.com, det första globala initiativet där alla medlemsorganisationer gör gemensam sak för att uppmärksamma barncancer världen över.

Varje år diagnostiseras 250 000 barn med cancer i världen. För 90 000 av dessa barn kommer sjukdomen att leda till döden. Nu har Childhood Cancer International tagit hjälp av några av de mest talangfulla barnen på YouTube, vars klipp tillsammans har genererat över 300 miljoner visningar. Många av dem är kända för medverkan i talangtävlingar som America’s Got Talent, The Voice Kids Australia and Britain’s Got Talent. 

Den nya låten heter We Are One och har skrivits av internationellt erkända kompositören Christophe Beck, som är mest känd för att ha skrivit musiken till den framgångsrika Disneyfilmen Frozen.

– Jag har skrivit musiken till över hundra filmer, inklusive Hollywoodsuccéer som Baksmällan, Ant-Man och Snobben-filmen. Men det här har varit en av mina största utmaningar. Som tur är hade jag hjälp av min dotter Sophie som är en talangfull och brådmogen musiker, och av textförfattaren David Goldsmith som skrev några vackra ord som inspirerade oss. Vi tre har arbetat fram sången tillsammans och jag är otroligt nöjd med resultatet, säger Christoph Beck.

Från och med den 11 januari välkomnas barn att sjunga med och spela in refrängen på child4child.com. En månad senare, på Internationella barncancerdagen den 15:e februari, kommer låten att släppas via tjänster som Spotify, iTunes och Deezer. I singelversionen kommer refrängen att innehålla röster som spelats in via webbplatsen.

– Med låten We Are One vill vi hedra alla barn i världen, särskild de barn som tvingas kämpa mot cancer, säger Carmen Auste, ordförande för CCI och mamma till en barncanceröverlevare.
– Jag vill också lyfta fram ett stort tack till det team från svenska Barncancerfonden och reklambyrån Garbergs som har planerat, utvecklat och lett denna fantastiska kampanj för CCI och dess 180 medlemsorganisationer i 90 länder, tillägger Carmen

Barnambassadörer för kampanjen är Alexa Curtis (vinnare av The Voice Kids Australia 2014), Livvy Stubenrauch (som gjorde rösten till unga Anna in Frozen), Robbie Firmin (Britain’s Got Talent) and Aaralyn O’Neil (America’s Got Talent).

 

För mer information, vänligen kontakta:
Barncancerfonden, svensk medlem i Childhood Cancer International

Linus Almqvist,kommunikationschef
E-post: linus.almqvist@barncancerfonden.se
Telefon: 08-584 209 09

Maria Tegin, pressansvarig 
E-post: maria.tegin@barncancerfonden.se 
Telefon: 08-584 209 60