Stockholmare bekämpar barncancer från spinning-cykeln

Lördagen den 29 mars deltar cyklister från hela Sverige i Barncancerfondens årliga spinning-event Spin of Hope. Eventet är det största i sitt slag i Sverige och intresset är större än någonsin. Tillsammans beräknas uppemot 1 800 lag slå nytt insamlingsrekord och dra in över 3 miljoner kronor till kampen mot barncancer.

Nytt för i år är att deltagande lag kan välja "Guldcykeln", och stötta Barncancerfonden lite extra genom att betala 3 000 kronor istället för 1 500 kronor. Laget får då en guldknapp att fästa på sina träningströjor och det syns i laglistan på hemsidan att man har valt guldcykeln.

I Stockholm är hittills 298 lag anmälda.

Under ett halvt dygn (07.00-19.00) kommer deltagare över hela Sverige att svettas på spinningsadeln i kampen mot barncancer. Varje lag består av 1-12 personer – allt från företag till kompisgäng – och det kostar 1 500 kronor alternativt 3 000 kronor (Guldcykeln) per lag att delta. Anmälningsavgiften går till Barncancerfonden som sedan fördelar pengarna till landets sex regionala föreningar. Det går även att ställa upp individuellt och de flesta anläggningar har drop in-platser.

Målet är att samla in minst 3 miljoner kronor, år 2013 samlades cirka 2,6 miljoner kronor in.

Intresset i år har varit större än någonsin och den insamlade summan pengar beräknas bli mer än fördubblad när närmare 20 000 spinning-cyklister från omkring 1 800 lag deltar, att jämföra med förra året då drygt 14 000 cyklister från 1 273 lag deltog. I Stockholm är hittills 298 lag anmälda.

– Alla medverkande vet att de gör en stor insats för de cancerdrabbade barnen runtom i landet och ger samtidigt sig själva en trevlig motionsaktivitet. Spin of Hope har slagit både insamlingsrekord och deltagarrekord varje år sedan premiären år 2008, det känns väldigt bra att se att toppen inte är nådd för konceptet Spin of Hope, säger Billy Ydefjäll som är en av projektledarna för evenemanget.

Nästan varje dag insjuknar ett barn i Sverige i cancer. Tack vare gåvor från privatpersoner och

företag har Barncancerfonden kunnat finansiera framgångsrik forskning som har gjort att omkring 80 procent av de barn som drabbas av cancer i dag överlever. Barncancerfonden är med som finansiär i cirka 90 procent av alla forskningsprojekt som rör barncancer och har sedan starten 1982 bidragit till forskningen med närmare två miljarder kronor.

― Vi är mycket tacksamma över att fler än någonsin deltar i Spin of Hope för att stödja kampen mot barncancer. Idag klarar sig fyra av fem barn som insjuknar men vi kommer inte sluta att kämpa förrän alla barn blir friska, avslutar Olle Björk, generalsekreterare på Barncancerfonden.

På www.spinofhope.se finns ständigt uppdaterad information om antalet anmälda lag, deltagande anläggningar i din region, kontaktuppgifter till deltagande anläggningar samt information om hur mycket pengar som har samlats in.

För mer information om Spin of Hope, kontakta gärna: 
Billy Ydefjäll, projektledare för företagssamarbeten, Barncancerfonden
Tfn 08-584 209 32
E-post billy.ydefjall@barncancerfonden.se

Gary Fleming, projektledare Spin of Hope, Barncancerfonden
Tfn 08-584 209 56
E-post gary.fleming@barncancerfonden.se

För mer information om Barncancerfonden, kontakta gärna: 
Ylva Andersson, presskontakt Barncancerfonden
Tfn 08-584 209 06
E-post ylva.andersson@barncancerfonden.se