Ski of Hope flyttar till Stockholms stadion

Ski of Hope är det första loppet i Sverige där tiden inte är det viktigaste. Syftet är att samla in pengar till kampen mot barncancer. Den 15 februari mellan 12.00 och 15.00 genomförs loppet på Stockholms stadion istället för Gärdets sportfält i Stockholm som var ursprungsplanen. Ski of Hopes syfte är även att uppmärksamma den internationella barncancerdagen som instiftades den 15 februari 2002.

– Längdåkningsspåret på Gärdets sportfält, som var ursprungsplatsen för eventet, regnade bort. Men vi ger oss inte så lätt då kampen mot barncancer är viktigare än så. Istället flyttar vi in på OS-arenan Stockholm stadion. Detta är ett perfekt tillfälle att dels göra en god gärning och dels träna inför Vasaloppet, säger Alexander Amprazis, projektledare för Ski of Hope på Barncancerfonden.   

Friskvårdseventet Ski of Hope är en del i att Barncancerfonden ska nå en bredare målgrupp och skapa nya möjligheter till insamling. Tanken är att lansera en ny insamlingsform genom att kombinera en av de mest folkkära motionsformerna, längdskidåkning, med möjligheten att bidra med pengar till kampen mot barncancer.

– Vi vill genom vår friskvårdssatsning få människor i dagens stressade samhälle att må bättre. Dels genom fysisk aktivitet, men också genom att hjälpa andra. Det blir en win-win, säger Alexander Amprazis.

Fakta 
Längdåkningsspåret är 400 m – men du kan åka hur många varv du vill. På plats finns det möjlighet att få hjälp med vallning och utlåning av barnskidor (begränsat antal).

Tid
Klockan 12.00 går starten för Ski of Hope på Stockholms stadion på Lidingövägen 1 men du kan komma och åka när du vill mellan 12.00 och 15.00.

Anmälan
Du skänker 100 kronor som går till kampen mot barncancer (barn under 7 år, valfri summa).
Anmälan sker på plats.

För mer information, vänligen kontakta: 
Alexander Amprazis, projektledare Ski of Hope, Barncancerfonden
Telefon 08-584 209 55
E-post: alexander.amprazis@barncancerfonden.se

Ylva Andersson, PR-chef, Barncancerfonden
Telefon: 08-584 209 06
E-post: ylva.andersson@barncancerfonden.se