Ride of Hope – cykelstafett genom Sverige till förmån för barncancerforskning

Den 9 augusti startar cykelstafetten i Lund och initiativtagarna räknar med nära 1000 deltagare under resans gång. Totalt ska 125 mil avverkas och cyklisterna kommer bland annat att passera Halmstad, Göteborg, Örebro, Linköping, Västerås och Uppsala. Målgången är i Stockholm den 17 augusti. Syftet är att samla in pengar till Barncancerfonden.

Det är ett gäng cykelentusiaster som står bakom Ride of Hope och målet är att samla in minst en kvarts miljon kronor. De som ställer upp väljer själva om de vill cykla hela sträckan, eller bara en etapp eller två. Det sker ingen tidtagning och vägen kommer inte att spärras av under loppet. Det är också möjligt att bara haka på en liten bit och sedan vända tillbaka - det viktigaste är inte hur långt folk cyklar utan att många sluter upp.

- Idén att arrangera ett cykellopp till förmån för barncancerforskning har legat i bakhuvudet en längre tid. När en cykelkollega anordnade en 24-timmarsspinning till förmån för Bröstcancerfonden, tänkte jag att det var ett smart sätt att samla in pengar på och att det kunde appliceras på ett cykellopp också, säger Gary Fleming, en av initiativtagarna.

Bland sponsorerna finns Microsoft, Folksam, lokala Ica Maxi- och Kvantumbutiker, Itrim och Stadium. De fyller på olika sätt en viktig funktion för att nå målet.

En liten nallebjörn, Hoppe, kommer att följa loppet från deltagarnas cykelstyren och regelbundet blogga om upplevelsen ur ett nalleperspektiv. På så sätt blir det enkelt att följa loppet på webben.

Hela projektet planeras och genomförs i nära samarbete med de lokala cykelklubbar som finns på de orter man passerar.

- Det är mycket som ska klaffa så det är absolut nödvändigt att ha kunnigt och engagerat folk på plats. Cykelklubbarna känner sina vägar och har kunskap och erfarenhet av att arrangera cykellopp. Utan deras hjälp kan vi inte genomföra detta, säger Gary Fleming

Intresset för att delta är stort och bland de redan anmälda finns drabbade familjer, cykelklubbar och företag. Varje cyklist skänker 200 kronor via anmälningsavgiften, dessutom kan vem som helst skänka pengar via webben, www.rideofhope.se.

För mer information, kontakta:

Gary Fleming, initiativtagare Ride of Hope, 073-776 8522,
gary@venacava.se

Jessica Runemark, informatör Barncancerfonden, 08-584 209 24,
jessica.runemark@barncancerfonden.se

Billy Ydefjäll, företagssamarbeten Barncancerfonden, 08-584 209 32,
billy.ydefjall@barncancerfonden.se

Eller gå in på www.rideofhope.se

Loppets sträckning och alla dagsetapper hittar du på: http://www.rideofhope.se/e107_plugins/content/content.php?content.10