Pengar från aktieutdelning ger nya forskartjänster inom barncancer

Barncancerfonden startar idag sin kampanj för att locka aktieägare att skänka sin aktieutdelning skattefritt till forskning kring barncancer.
Pengarna kommer att gå till nya forskartjänster. Totalt hoppas Barncancerfonden på mellan 5 och 10 miljoner kronor i bidrag genom detta nya sätt att skänka pengar.

Barncancerfonden är bland de första att gå ut med en kampanj för att locka aktieägare att skänka sina pengar till välgörande ändamål. Kampanjen drivs på nätet i form av en räknesnurra där man enkelt kan räkna fram hur mycket pengar som går till Barncancerfonden istället för den egna plånboken efter avdrag för skatt. Det innebär 143 kronor till välgörande ändamål istället för 100 kronor i den egna
plånboken.

- Alla privatpersoner kan idag skänka utdelningen på sina aktier och vi ser att det finns ett intresse för detta nya sätt att skänka pengar. Genom kampanjen
vill vi på ett enkelt sätt visa hur mycket pengar det kan röra sig om. Det finns fortfarande frågetecken kring hur det ska gå till och vi arbetar tillsammans med banker och samarbetspartners för att räta ut frågetecknen, säger Björn Druse, ekonomichef på Barncancerfonden.

Barncancerfonden finansierar merparten av svensk barncancerforskning och förra året delades 60 miljoner kronor ut till forskningsprojekt. Dessutom beviljades sex nya forskartjänster. 

Barncancerfondens stöd till svensk forskning har varit mycket betydelsefullt genom åren. För tjugo år sedan kunde mindre än hälften av de drabbade barnen botas. Dagens situation är en helt annan: idag botas tre av fyra barn som insjuknar i cancer.

Se kampanjen på nätet:
http://www.barncancerfonden.se/content2/aktie_2007.php

För mer information, kontakta:
Rigmor Engerstam, press/information Barncancerfonden, 08-584 209 24,
rigmor.engerstam@barncancerfonden.se