Nytt reklammanér i Barncancerfondens Give Hope-filmer

16 maj lanserades en ny kampanj för Barncancerfondens insamlingskoncept Give Hope. Kampanjen genomförs med samarbetspartners och består bland annat av sex filmer som ska gå i Kanal 5, 9:an, TV4 och TLC. Filmerna är producerade av Brikk och regissören Josef Andersson tillsammans med reklambyrån INGO. Målet för sommarkampanjen är att samla in 1 miljon kronor till kampen mot barncancer.

– Vi vill förtydliga hur man genom Give Hope-märkta produkter kan stödja Barncancerfonden och att Give Hope är Barncancerfondens koncept. Det tycker vi att de nya filmerna har lyckats med. Det kreativa uttrycket är positivt, färgstarkt och charmigt, vilket rimmar bra med det glädjefyllda i att ge bort presenter som dessutom gör gott, säger Jessica Runemark, ansvarig för Give Hope på Barncancerfonden.  

Give Hope är ett insamlingskoncept från Barncancerfonden som bygger på glädjen att ge. När du köper en Give Hope-märkt produkt skänker du samtidigt hopp till barn som kämpar mot cancer. Give Hope har samlat in närmare nio miljoner kronor till Barncancerfonden i samarbete med bland annat Bauhaus, Ur&Penn, Interflora och MQ som är alla är huvudpartners till Give Hope.

– Utmaningen låg i att kommunicera ett tungt ämne som barncancer tillsammans med mer lättsam information, att det finns prylar att köpa och ge bort för att stödja Barncancerfonden. Vi tycker att vi tillsammans med Brikk har hittat ett charmigt och pedagogiskt sätt att förmedla både hur Give Hope fungerar och hur lätt det faktiskt är att göra nytta. Ulf Starks fina, lugna berättarröst var pricken över i:et, säger Christina Knight, Creative Director på INGO.

De fyra första filmerna finns att se här

Uppdragsgivare:
Anne Bergsten och Jessica Runemark, Barncancerfonden

Produktion: Brikk
- Josef Andersson, regissör och Martin Rydne, fotograf

Mediabyrå:
IUM

Arbetsgruppen på INGO: Douglas
Sandor, Projektledare; Kristofer Stillman, Planner, Christina Knight, Creative
Director; Per-Olof Lundgren, Copywriter; Timo Orre, Art Director och Anna
Österlund, Produktionsledare.

För mer information - kontakta Jessica Runemark, Barncancerfonden, tel. 08-584 209 24 eller Christina Knight, INGO, tel. 0765-26 82 22