Nu går starten för Ride of Hope Europe

Idag går starten för Ride of Hope Europe, ett lopp där sex lag cyklar för att samla in pengar till Barncancerfonden. Ride of Hope Europe är ett nytt lopp som cyklas för första gången i år och kommer att ta deltagarna till London, via valda delar av England och Wales.

Barncancerfonden nyaste lopp, Ride of Hope Europe, cyklas veckan 29 juni - 6 juli med start i Milton Keynes. De deltagande lagen kommer att cykla i England och Wales, genom bland annat Cambridge och Oxford på väg mot målet i London.

Deltagarna i Ride of Hope Europe står för sina egna kostnader och loppet sponsras även av ett antal företag. Alla anmälningsavgifter och gåvor till cykelteamen går direkt till Barncancerfonden.

Se hela rutten här: http://www.barncancerfonden.se/ride-of-hope/vara-lopp/ride-of-hope-europe/banstrackning/


Bakgrund i Sverige

Ride of Hope startades redan för sju år sedan i Sverige där loppet går i två sträckningar, Umeå-Stockholm och Lund-Stockholm, och passerar samtliga sex barncancercenter i Sverige. I det svenska loppet kan man välja att cykla enstaka delsträckor eller hela loppet.

2014 är premiärår för Ride of Hope Europe, som cyklas lagvis i Storbritannien. I år deltar sex team från olika delar av Sverige. Inför loppet 2015 finns planer att utöka med ytterligare två team och framöver kommer loppet att cyklas även i andra länder.

Genom båda Ride of Hope-loppen samlar vi in pengar till Barncancerfondens arbete med att finansiera forskning om barncancer och att stötta drabbade familjer.


Talespersoner från Barncancerfonden

För information om loppet finns Barncancerfondens egna cykelexperter tillgängliga.

Gary Fleming, initiativtagare till Ride of Hope som känner särskilt mycket för årets nya lopp där han får cykla till sin gamla hemstad London. 
Telefon: 08-584 209 56
E-post: gary.fleming@barncancerfonden.se

Alexander Amprazis, projektledare för Ride of Hope Europe som också kommer att vara med i serviceteamet för loppet. 
Telefon: 08-584 209 55
E-post: alexander.amprazis@barncancerfonden.se


Andra kontaktpersoner

För att prata med deltagande cyklister eller lagkaptener för de olika teamen, hör av dig till Barncancerfondens pressekreterare Maria Tegin som kan förmedla kontaktuppgifter.
Telefon: 08-584 209 60
E-post: maria.tegin@barncancerfonden.se


Film 
Initiativtagaren till Ride of Hope, Gary Fleming, berättar om Ride of Hope Europe: http://vimeo.com/72111094


Här går Ride of Hope Europe
29 juli: start i Milton Keynes, cykling till Cambridge
30 juli: Cambridge till Nottingham
1 augusti: Nottingham till Chester
2 augusti: Chester till Bangor/Caernarfon
3 augusti: Bangor/Caernarfon till Shrewsbury/Telford 
4 augusti: Telford till Oxford
5 augusti: Oxford till Woking
6 augusti: Woking till London (målgång)

Varenda krona som kommer in till loppet, via anmälningsavgifter, från sponsorer eller i form av gåvor till cyklister, går direkt till Barncancerfonden.


Mer om Ride of Hope Europe

Information om loppet, de deltagande lagen, kartor över bansträckningen och mycket annat finns på Barncancerfondens hemsida.