Nassim och Isa samlar in pengar till Barncancerfonden i nya konceptet Backstage. Foto: Leo Josefsson

Nassim och Isa gör Facebook Live-event för Barncancerfonden

Ikväll är det premiär för Barncancerfondens nya koncept Backstage på Facebook Live. Nassim Al Fakir och Isa Tengblad kommer i livesändningen att utföra olika uppdrag för att samla in pengar till barncancerforskningen.

Som en av de första insamlingsorganisationerna i Europa startar nu Barncancerfonden sändningar på Facebook Live för att samla in pengar. Ikväll den 19 februari klockan 19.00 är det premiär för den första pilotsändningen, där Isa Tengblad (Talang 2008, Småstjärnorna på TV4, Melodifestivalen) och Nassim Al Fakir (Bolibompa, Lilla Melodifestivalen, Anaconda) medverkar.

– För mig är det viktigt att vara en inspiration och sprida glädje. När jag var med i Melodifestivalen kom jag i kontakt med ett fan. Hon var 10 år och hade cancer. Jag åkte hem till henne och vi hängde, pratade, sjöng och dansade. Hon lyste verkligen upp av att jag var där, och det hela var väldigt känslosamt. Några veckor senare gick hon bort, vilket gjorde mig jätteledsen. Det är så orättvist. Att hon inte skulle få växa upp. Nu ser jag fram emot att samla in pengar till Barncancerfonden genom Backstage, säger Isa Tengblad.

I livesändningen kommer Isa och Nassim att utföra olika uppdrag och belönas i form av gåvor till Barncancerfonden från tittarna. De kommer att interagera med tittarna via kommentarsfältet och uppmuntra till att ge gåvor.

– Vi vill erbjuda nya sätt att bidra till kampen mot barncancer, och vi vill finnas där givarna är. Nu hoppas vi på en stor publik vid första sändningen för att sedan kunna förfina och utveckla konceptet vidare, säger Michel Brygiewicz, chef för kommunikation och privatinsamling på Barncancerfonden.

Premiäravsnittet av Backstage med Isa och Nassim sänds den 19 februari kl. 19.00 på Barncancerfondens Facebooksida.