Ljusmanifestationer och en världspremiär på Internationella barncancerdagen

Den 15 februari, på Internationella barncancerdagen, uppmärksammar Barncancerfonden de barn som drabbas av cancer genom ljusmanifestationer på många orter i landet. På morgonen har Barncancerfonden också stått värd för en världspremiär när H.M. Drottning Silvia presenterade uruppförandet av We Are One, en nyskriven låt till stöd för barn med cancer.

– På Internationella barncancerdagen arbetar vi alltid extra hårt för att uppmärksamma barncancer. Dels för att synliggöra de cirka 80 procent som överlever idag, men också för att hedra de barn som dör av sin sjukdom. I Sverige gör vi detta genom ljusmanifestationer och ökad synlighet bland annat i sociala medier. I år har vi också en tydlig internationell dimension då Barncancerfonden står värd för världspremiären av låten We Are One som sjungs av barn, för att stötta barn som genomgår en cancersjukdom, berättar Per Leander, Barncancerfondens generalsekreterare. 

Genom kampanjen Child4Child har barn över hela världen bjudits in att sjunga med i en ny låt. Runt 900 000 barn har interagerat med kampanjen och många av dem hörs på den singel, We Are One, som släpptes nu på morgonen. Bakom Child4Child står Childhood Cancer International (CCI), ett samverkansorgan för 180 barncancerorganisationer i 90 länder.

Barncancerfonden är medlem i CCI och även har varit delaktig i att utveckla kampanjen, därför hade låten We Are One premiär i Stockholm på Barncancerfondens kansli. Carme Auste, ordförande för Childhood Cancer International och förälder till en barncanceröverlevare, inledde lanseringen. 
H.M. Drottning Silvia är Barncancerfondens beskyddare och presenterade den nyskrivna låten We Are One, som framfördes för första gången i sin helhet av barn från Adolf Fredriks gosskör.

H.H. Sheikha Jawaher Bint Mohammed Al Qasimi, Förenade Arabemiraten, Internationell barncancerambassadör för UICC (Union for International Cancer Control) presenterade premiärvisningen av musikvideon till We Are One.

We Are One är skriven av Christophe Beck och hans dotter Sophie. Beck är en välkänd kompositör som bland annat gjort musiken till Disneyfilmen Frozen. Sophie Beck berättade vid lanseringen om hur låten kom till.

Mer information och länkar
Från och med lanseringen idag finns We Are One tillgänglig på musiktjänster som Spotify, iTunes, Deezer och Tidal. Även via Barncancerfondens webbplats kan du lyssna på We Are One
Videon till We Are One hittar du på YouTube

Titta på lanseringen av We Are One 

Lanseringen av We Are One filmades. Här kan du se den

 

Ljusmanifestationer landet runt 

På Internationella barncancerdagen tänder vi ljus för att uppmärksamma alla barn som drabbas av cancer, för de som överlever och för de som dör av sin sjukdom. Ljusmanifestationer anordnas på ett 20-tal platser runt om i landet. Hitta din närmaste ljusmanifestation på Barncancerfondens webbplats 

Har du inte möjlighet att delta i någon ljusmanifestation så dela gärna Barncancerfondens bilder och budskap på Internationella barncancerdagen via sociala medier. Här hittar du bilder och filmer.