Imorgon är det Giving Tuesday - så kan du engagera dig

Imorgon är det Giving Tuesday. En dag som uppmuntrar till givande och engagemang. Barncancerfonden uppmärksammar dagen genom att hylla de människor som är med och stöttar barn med cancer.

Giving Tuesday är ett världsomspännande initativ som i år infaller den 3:e december. Syftet är att uppmuntra människor till att engangera sig för varandra.  

Under Giving Tuesday väljer Barncancerfonden att hylla dem som är med i kampen mot barncancer. I Barncancerfondens sociala medier lyfts exempel på hur människor bidragit, med sin tid eller pengar.  

– Genom att visa på alla olika sätt människor engagerar sig hoppas vi kunna inspirera fler till att hitta ett sätt att bidra som passar dem. Både mindre och större insatser har stor betydelse för barn som drabbas av cancer, säger Hans Kullin, ansvarig för sociala medier på Barncancerfonden. 

Giving Tuesday grundades i USA 2012 och har sedan dess vuxit till en rörelse som idag involverar tusentals organisationer globalt.

– Det är glädjande att se alla de sätt människor väljer att ställa upp för varandra. I en tid när vi möts av många budskap om konsumtion känns Giving Tuesday som ett fint och hoppingivande alternativ, säger Hans Kullin. 

Giving Tuesday: så kan du stötta någon i din närhet som drabbats av barncancer

  • Hör av dig! Ett enkelt sms kan betyda mycket - även om du inte alltid får svar. 
  • Våga fråga om sjukdomen. Då visar du att du vill förstå hur barnet och familjen har det.
  • Gör roliga saker med eventuella syskon, som det ofta finns mindre tid till i och med sjukdomen.
  • Kom förbi med en nybakad paj. Även små gester gör skillnad.  

Så kan du bidra till Barncancerfondens arbete

Om Giving Tuesday

  • Infaller i år tisdag den 3:e december
  • Är en dag då människor tillsammans med organisationer, offentliga aktörer och företag engagerar sig för varandra genom att ge av sin tid eller pengar.
  • Uppmärksammas i över 150 länder.
    Källa: Giva Sverige