Foto: Magnus Glans

I helgen stöttar Sveriges yogisar barn med cancer

I helgen slår yogastudios runt om i Sverige upp sina portar för människor som vill yoga i kampen mot barncancer.

Det är Barncancerfondens Yoga of Hope som går av stapeln mellan den 1 och 3 november. Under hela helgen arrangerar yogainstruktörer yogapass där alla deltagaravgifter går till att finansiera barncancerforskning och stärka stödet till drabbade barn och deras familjer.

– Det här är tredje året som vi kör Yoga of Hope. I år har vi förlängt eventet så att det pågår i tre dagar istället för en. Nu hoppas vi att ännu fler som vill kombinera aktivitet med engagemang hittar en dag och ett pass som funkar för dem, säger Jannica Eriksson, chef för Barncancerfondens idrottsevent. 

Yoga of Hope vänder sig både till den rutinerade yogin som nybörjaren. Just nu finns det 170 yogapass att välja mellan och nästan lika många varianter, från nybörjar- och familjeyoga till yinyoga och dj-yoga. För den som inte kan ta sig till en yogastudio finns det även möjlighet att delta i Yoga of Hope hemifrån; via samarbetspartnern Yogobe som erbjuder yogapass online. 

– Förra året samlade Yoga of Hope nästan 2000 fantastiska människor som deltog både i yogastudios och online. Det är magiskt att se hur många som väljer att kliva upp på yogamattan för att stötta kampen mot barncancer, säger Jannica Eriksson.  

Välkomnar media
Arrangörerna finns i år runt om i landet från Luleå till Malmö. Media är varmt välkomna att ta kontakt med arrangörerna som ofta har intressanta historier om sitt engagemang att dela med sig av. En komplett lista över alla arrangörer finns här. 

Om Yoga of Hope

  • Yoga of Hope är ett årligt event under Barncancerfonden som privatpersoner och företag själva kan anordna.
  • I år arrangeras Yoga of Hope den 1-3 november.
  • Förra året arrangerades totalt 173 yogaklasser under Yoga of Hope.
  • Mer information på www.yogaofhope.se.

Om Barncancer

  • Nästan varje dag drabbas ett barn i Sverige av cancer.
  • Den genomsnittliga överlevnaden för barn med cancer i Sverige är cirka 85 procent, men det varierar mycket beroende på cancertyp. 
  • Cancer är den vanligaste dödsorsaken för barn 1-14 år i Sverige. 
  • Cirka 7 av 10 överlevare drabbas av sena komplikationer. 
  • Barncancerfonden är den enskilt största finansiären av barncancerforskning i Sverige.