Barncancerfondens gåvobevis illustrerat av Louise Edlund Winblad

Hej hej vardag gör unik seriestripp för Barncancerfonden

Serietecknaren Louise Edlund Winblad är näst ut i Barncancerfondens samarbetsprojekt Konst mot barncancer, med en seriestripp om barns julönskningar. Illustrationen kommer att auktioneras ut i tio signerade exemplar och finns från och med idag till försäljning som gåvobevis till förmån för barncancerdrabbade.

Louise Edlund Winblad är författaren och serietecknaren som i snart tio år tolkat vardagens alla upp- och nedsidor med en komisk underton i seriedagboken och Instagramkontot med namnet Hej hej vardag. I dagboken får vi följa den kaotiska vardagen som småbarnsförälder där livspusslet med barn, relationer, fritid och jobb ska gå ihop. För Barncancerfondens projekt Konst mot barncancer har hon illustrerat en seriestripp om barns önskningar inför julen.

– Min önskan är att orden "bli frisk" inte ska behöva stå på en enda önskelista för ett enda barn. Barnen ska få fylla sina önskelistor med mer eller mindre nödvändiga saker och ändra sig minst tio gånger, vilket blir det största grubbleriet för föräldrarna. Att jag på ett litet hörn får vara med och bidra till Barncancerfondens arbete och får använda mitt skapande på det här sättet känns hedrande, säger Louise Edlund Winblad om sitt bidrag till Konst mot barncancer.

Illustrationen kommer att pryda ett gåvobevis som finns till försäljning på Barncancerfondens hemsida från och med den 15 november till den 10 januari. Tio signerade och numrerade exemplar kommer även att auktioneras ut via Tradera från och med den 1 december, där intäkterna från auktionen går till Barncancerfondens arbete. För mer information om gåvobevisen, vänligen besök Barncancerfondens hemsida: https://www.barncancerfonden.se/jul/privat/aret-om/hej-hej-vardag/

– Louise Edlund Winblads förmåga att fånga det vardagliga i sina serier är väldigt träffande. Just den här seriestrippen handlar om önskningar, och att bli frisk är något som alla barn med cancer hoppas på oavsett om det är jul eller inte. Vår önskan är att inga barn ska drabbas av cancer och vi är därför glada att så många som möjligt kan stötta vårt arbete så att vi kan finansiera den livsviktiga forskningen som behövs för att fler ska överleva, säger Åsa Hornhammar, ansvarig för ambassadörer och influencersamarbeten, Barncancerfonden 

Om Konst mot barncancer 

Projektet Konst mot barncancer initierades våren 2022 för att låta olika konstnärer tolka känslor och situationer relaterade till barncancer, och uppmärksamma flera olika aspekter och perspektiv av drabbades situation. Tack vare sålda gåvobevis och verk som auktioneras ut, tillsammans med andra gåvor kan Barncancerfonden fortsätta bidra den livsviktiga forskningen och se till att drabbade barn och familjer ges rätt stöd under och efter behandling.