Guldmedalj till ärlig bok om sorg

Barncancerfondens bok om sorg, Ett steg i taget – när livet går i bitar, tog hem förstapriset när Guldbladet på tisdagskvällen uppmärksammade kommunikation av högsta kvalitet.

Tävlingen avgörs i flera kategorier och Barncancerfondens bok om sorg lyfts fram som bästa bok.

– Det känns otroligt fint att ärlighet belönas. Arbetet har varit en utmaning eftersom sorg är ett svårt ämne, säger Johanna Perwe, projektledare för satsningen på Barncancerfonden.

Barncancerfondens bok om sorg var en av fyra slutkandidater i klassen Bästa bok. Kategorin belönar hög kvalitet i innehåll, design och komposition – samtidigt som boken ska stärka varumärket.

– Priset gör mig varm om hjärtat, säger Johanna Perwe. När vi intervjuade föräldrar inför själva produktionen så efterlyste de just väldigt konkret information. Vår strävan har varit att göra en ärlig och uppriktig bok som inte väjer för det svåra. Det känns förstås otroligt bra att vi lyckats.

Juryns motivering till förstapriset lyder: En enkel bok om det svåraste som finns. Som ingen vill vara målgrupp för och som helst inte ska synas. Och som just genom att vara så tålmodig och enkel det bara går, blir alldeles ovärderlig.

Guldbladet är en tävling öppen för alla som arbetar med kommunikation i alla slags mediekanaler – i år arrangerad för 13:e gången. Tävlingen omfattar totalt 14 olika kategorier.

Guldbladet arrangeras av Swedish Content Agencies (tidigare Sveriges Uppdragspublicister). 
Bidragen bedöms av en namnkunnig jury inom journalistik, formgivning och marknadskommunikation.

I arbetet med sorgeboken har Barncancerfonden samarbetat med byrån Snick-Snack.

För mer information, vänligen kontakta:

Ylva Andersson, PR-chef, Barncancerfonden
Telefon: 08-584 209 06
E-post: ylva.andersson@barncancerfonden.se