Ett pris blir två

Barncancerfondens journalistpris kommer från och med i år att utökas till två pris - ett pris för tryckt media och ett pris för etermedia. Tidigare har bidrag från dessa olika mediekategorier jämförts med varandra.

I tryckt media ingår artiklar i tidning och på webben samt bildreportage och i etermedia ingår dokumentärfilm, teve- och radioreportage.

- Syftet med denna utveckling är att kunna ge en mer rättvis bedömning eftersom det många gånger är svårt att värdera reportage med två helt olika förutsättningar, säger Ylva Andersson, informationsansvarig på Barncancerfonden, som sitter med i juryn för journalistpriset.  

Barncancerfondens journalistpris delas ut till de bästa reportagen i ämnet barncancer som publicerats/sänts under året. I juryn ingår Kattis Ahlström, journalist, Ylva Andersson, informationsansvarig, Barncancerfonden, Anna Jansson, författare, Anki Wide Karlsson, författare och Susan Pfeifer, adjungerad professor i barnonkologi.

Prissumman är 25.000 kronor för vardera kategorier. Sista ansökningsdag för 2011 års journalistpris är vid årsskiftet och vinnarna tillkännages under våren 2012.

För mer information, vänligen kontakta:
Johanna Perwe, presskontakt på Barncancerfonden
Telefon: 08-584 209 35
E-post: johanna.perwe@barncancerfonden.se