​Dags att nominera årets bästa reportage om barncancer

Barncancerfondens journalistpris delas ut till bästa reportage i ämnet barncancer som publicerats under året. Fram till årsskiftet tar vi emot nomineringar för 2015 års bästa reportage.

Priset delas ut i kategorierna tryckt media och etermedia. I tryckt media ingår artiklar i tidning och på webben samt bildreportage och i etermedia ingår dokumentärfilm, teve- och radioreportage samt filmer och bloggar. Prissumman är 25 000 kr per kategori.

Fram till årsskiftet kan reportrar, redigerare, redaktionschefer, fotografer, tv-tittare och tidnings- och bloggläsare skicka in sina förslag. Reportagen bedöms sedan utifrån kriterierna innehåll, förståelse, tillförlitlighet samt språk.

Hit skickar du din nominering
För att nominera en artikel eller ett inslag i radio/TV, skicka artikeln eller programmet per post till:
Maria Tegin
Barncancerfonden
Box 5408
114 84 Stockholm

Artiklar/inslag som finns frilagda digitalt (alltså inte som en del av ett längre program, en pdf eller liknande) och kommer att vara tillgängliga minst till sista februari 2016 kan nomineras via e-post. Skriv då en beskrivande text samt infoga aktuell länk/länkar i ett mejl till maria.tegin@barncancerfonden.se

Tidigare vinnare
Priset för 2014 års bästa reportage gick i etermediakategorin till Josephine Hattevig på Lilla Aktuellt, för hennes reportage om cancersjuke Robin och bästa vännen Max som höll ihop genom sjukdom och behandling. Priset i kategorin tryckt media gick till Marijana Dragic på DN:s Stockholmsredaktion för hennes tredelade berättelse om fyraåriga Lilly som p.g.a platsbrist inom barncancervården tvingades resa i timmar för att få rätt behandling. I juryns motivering nämndes även Fredrik Funcks fina bilder som illustrerade reportageserien.

För fler vinnare, se http://www.barncancerfonden.se/om-oss/pressrum/journalistpriset/tidigare-vinnare/