Camilla Läckberg vill samla in 500 000 till Barncancerfonden

Igår startade Camilla Läckberg en insamling till förmån för Barncancerfonden och fortsätter därmed sin roll som ambassadör och viktig förespråkare för verksamheten. Bara efter några timmar har Camilla nått utsatt mål på 50 000 och nu lägger hon i en ny växel. Målet för insamlingen höjs till 500 000 kronor och Camilla kommer att matcha varje krona upp till insamlingsmålet. Insamlingen äger rum på Barncancerfondens webbplats och pågår till och med den 5 november.

Nästan varje dag insjuknar ett barn i cancer i Sverige. Tack vare framgångsrik forskning klarar sig numera tre av fyra, men det finns fortfarande mycket att göra. Med starka ambassadörer vill Barncancerfonden lyfta en viktig fråga som blir verklighet för alla de barn som insjuknar i cancer i Sverige.  

−När Barncancerfonden frågade mig om jag ville bli deras ambassadör blev jag mycket glad. Självklart vill jag hjälpa till i kampen för att fler barn ska överleva cancer, säger Camilla Läckberg. Som mamma till tre barn är min största fasa att något ska hända mina barn. Något som till exempel cancer. Barncancerfonden gör en enorm insats och deras arbete ligger mig som mamma mig extra varmt om hjärtat. 

Camilla Läckberg har varit ambassadör för Barncancerfonden sedan i vintras. Nyligen samlade hon in 26 000 kronor till verksamheten genom en välgörenhetsauktion på Bukowskis Markets hemsida i samarbete med The Cube by Electrolux.

−Insamlingen är en möjlighet att engagera fler i en viktig fråga och för mig ett fint sätt att bidra. Barncancerfonden finansierar närmare 90 procent av barncancerforskningen i Sverige och får inga bidrag från vare sig stat, kommun eller landsting. Därför är alla bidrag otroligt viktiga, stora som små, avslutar Camilla Läckberg.

För att komma till insamlingen: http://www.barncancerfonden.se/15365

 

För mer information, vänligen kontakta:

Johanna Perwe, informatör, Barncancerfonden


Telefon: + 46 8 584 209 35


E-post: johanna.perwe@barncancerfonden.se

Christina Saliba, pressansvarig för Camilla Läckberg

Telefon: +46 70 341 46 54

E-post: christina@mindmakerspr.se