Barncancermånaden full av aktiviteter och insamling

September är Barncancermånaden och det kommer Barncancerfonden att synliggöra på så många sätt som möjligt. Syftet med månaden är att uppmärksamma att cancer är den vanligaste dödsorsaken för barn mellan 1 och 14 år i Sverige. Och att det därför behövs mer forskning för att förbättra diagnostisering, behandling och rehabilitering.

Det händer mycket under Barncancermånaden, både i Barncancerfondens regi och arrangerat av engagerade personer och företag som hjälper till med insamlingen.

- Målet för Barncancermånaden är att vi ska göra barncancer till en än mer angelägen fråga och samla in stora summor för att finansiera forskning och ge nödvändigt stöd till de barn och familjer som drabbas, säger Barncancerfondens verksamhetschef Per Leander.

Följ gärna Barncancerfonden på Facebook, Instagram och Twitter, eller prenumerera på nyheter från vårt nyhetsrum för att vara uppdaterad på allt som sker under Barncancermånaden.

Walk of Hope
Under hela Barncancermånaden kan man delta i eller arrangera sitt eget promenadlopp, Walk of Hope, där anmälningsavgiften går till Barncancerfonden. Det kostar 50 kr per person, eller 150 kr för en hel familj. Loppen arrangeras av privatpersoner runt om i hela landet - hittills på hela 70 orter (Bankeryd, Nordmaling, Bollnäs, Skövde, Grums m.fl.)!
Läs mer och anmäl dig till Walk of Hope.

 

Barncancerrapporten 2015
Onsdag den 2 september släpps Barncancerfondens årliga forskningsrapport. I år handlar rapporten mycket om vikten av samarbete. Samarbete mellan olika sjukhus, mellan olika professioner och mellan olika regioner och länder. Ett stort antal aktuella forskningsprojekt presenteras i rapporten, t.ex. forskning för att utveckla en extremt liten strålkälla som kan föras in i en tumör och strålbehandla den inifrån, för att undvika påverkan på omkringliggande vävnad.

Följ seminariet där vi presenterar Barncancerrapporten 2015 live på webben.

Idrott som gör gott
Under Barncancermånaden kan man prova på många olika idrotter och samtidigt bidra till den viktiga barncancerforskningen. Testa till exempel:
Bowling of Hope, över hela landet helgen 5-6 september
Piloxing of Hope, över hela världen den 9 september
Badminton of Hope, arrangeras av klubben Fyrisfjädern i fem olika hallar i Uppsala den 26 september 

Du kan också heja på de simmare i landets simklubbar som genomför sponsorsimmet Swim of Hope helgen 12-13 september. Eller varför inte anmäla ett lag till golfturneringen Scramble of Hope den 21 september.

Barncancergalan – Det svenska humorpriset
Under måndagskvällen den 28 september bjuder Barncancerfonden och kanal 5 på Barncancergalan – det svenska humorpriset. Under två timmar har tittarna möjlighet att bli Barnsupportrar och bidra till barncancerforskningen, bara genom att ringa ett samtal och knappa in sitt personnummer. Under galan delas nyinstiftade Det svenska humorpriset ut. Barnen har ett eget pris. Är du max 18 år och vill utse årets roligaste person så rösta här.

Håll ett öga på Barncancerfondens webbplats och i sociala medier för löpande information om allt som sker under Barncancermånaden.