Barncancerfondens Spin of Hope nu större än Stockholm Marathon

I dag deltar cyklister från hela Sverige i Barncancerfondens spinning-event Spin of Hope. Eventet är det största i sitt slag i Sverige och samlar i år fler deltagare än Stockholm Marathon. Årets upplaga väntas även sätta nytt insamlingsrekord och samla in över 3 miljoner kronor till kampen mot barncancer.

Under ett halvt dygn (07.00-19.00) kommer deltagare i hela Sverige att svettas på spinningsadeln i kampen mot barncancer. Varje lag består av 1-12 personer – allt från företag till kompisgäng – och det kostar 1 500 kronor per lag att delta. Anmälningsavgiften går till Barncancerfonden som sedan fördelar pengarna till landets sex lokala föreningar. Det går även att ställa upp individuellt och de flesta anläggningar har drop in-platser. Alla anläggningar som arrangerar Spin of Hope har även en Guldcykel som kostar 3 000 för ett lag att använda. Laget får då en guldknapp att fästa på sina träningströjor och det syns i laglistan på hemsidan att man har valt guldcykeln.

I år är cirka 20 000 deltagare från 1 800 lag anmälda, vilket är fler än antalet startande i Stockholm Marathon år 2013 (16 755). Målet är att samla in minst 3 miljoner kronor, år 2013 samlade Spin of Hope in strax över 2,5 miljoner till kampen mot barncancer.

Nästan varje dag insjuknar ett barn i Sverige i cancer. Tack vare gåvor från privatpersoner och företag har Barncancerfonden kunnat finansiera framgångsrik forskning som har gjort att 80 procent av de barn som drabbas av cancer i dag överlever. Barncancerfonden är medfinansiär i cirka 90 procent av alla forskningsprojekt som rör barncancer och har sedan starten 1982 bidragit till forskningen med närmare två miljarder kronor.

― Vi är mycket tacksamma över att fler än någonsin deltar i Spin of Hope för att stödja kampen mot barncancer. Idag klarar sig 80 procent av de barn som insjuknar men vi kommer inte sluta att kämpa förrän alla barn blir friska, säger Olle Björk, generalsekreterare på Barncancerfonden.

På www.spinofhope.se finns ständigt uppdaterad information om antalet anmälda lag, deltagande anläggningar i din region, kontaktuppgifter till deltagande anläggningar samt information om hur mycket pengar som har samlats in.

För mer information om Spin of Hope, kontakta gärna: 

Billy Ydefjäll, projektledare för företagssamarbeten, Barncancerfonden
Tfn 08-584 209 32
E-post: billy.ydefjall@barncancerfonden.se

Gary Fleming, projektledare Spin of Hope, Barncancerfonden
Tfn 08-584 209 56
E-post: gary.fleming@barncancerfonden.se

För mer information om Barncancerfonden, kontakta gärna: 

Ylva Andersson, presskontakt Barncancerfonden
Tfn 08-584 209 06
E-post: ylva.andersson@barncancerfonden.se