Barncancerfonden pausar samtliga aktiviteter till följd av Covid-19

I och med den rådande situationen med Covid-19 har Barncancerfonden beslutat att tills vidare pausa alla aktiviteter och större sammankomster som Barncancerfonden nationellt och regionalt anordnar.

- Som organisation syftar vårt arbete till att stötta de mest utsatta och sårbara, det präglar också vårt interna förhållningssätt till den rådande situationen. Att vidta dessa åtgärder är i grund och botten att visa hänsyn och att ta ansvar för varandra, säger Thorbjörn Larsson, generalsekreterare på Barncancerfonden.

De insatta åtgärderna för Barncancerfondens utåtriktade verksamhet innebär bland annat att de aktiviteter som arrangeras av Barncancerfonden nationellt och regionalt pausas tillsvidare. Det innebär också att Barncancerfondens personal inte kommer att delta i, eller arrangera större möten eller sammankomster. I den interna organisationen avråds samtliga resor, internationellt och nationellt och möten med många deltagare ska först och främst ske digitalt. 

Påverkar Spin of Hope 

De nya riktlinjerna innebär att Barncancerfonden även rekommenderar arrangörerna till idrottseventet Spin of Hope som skulle ske 20-21 mars att ställa in sina arrangemang. Beslutet berör över 220 träningsanläggningar runt om i Sverige. Det innebär också att det utökade konceptet Träna hela veckan som sker i samarbete med Friskis&Svettis rekommenderas ställas in. 

- Våra arrangörer har visat ett stort engagemang och lagt ner mycket jobb för att förbereda för sina respektive Spin of Hope. Det känns därför förstås otroligt tråkigt att behöva be dem att ställa in. Men nu är vi i ett läge där vi alla måste ta gemensamt ansvar och då har vi ansett oss tvungna att fatta det här beslutet, säger Barncancerfondens generalsekreterare Thorbjörn Larsson. 

Läs mer om Barncancerfondens riktlinjer för Covid-19 här.