Fotograf: Charlotte Gawell.

Barncancerfonden i Almedalen: Hur säkrar vi kompetensförsörjningen i barncancervården?

Varje dag drabbas ett barn i Sverige av cancer. För att säkra den långsiktiga kompetensförsörjningen i barncancervården krävs arbete på flera fronter. Vad är politikerna villiga att göra? I Almedalen bjuder Barncancerfonden och barncanceröverlevarna Axel 13 år, Freja 14 år, och Isak 25 år, in socialutskottet och socialminister Annika Strandhäll till ett samtal om barncancervården.

Svensk barncancervård håller världsklass när det kommer till den medicinska behandlingen, men bristen på sjuksköterskor skapar en pressad arbetsmiljö för personalen och bidrar till att för få vårdplatser kan hållas öppna. Det leder bland annat till att cancersjuka barn kan tvingas vänta eller skickas till andra sjukhus för livsavgörande undersökningar och behandlingar. Barncancerfonden välkomnar därför att sittande regering, genom socialdemokraterna, har utställt ett löfte om 500 miljoner kronor per år till cancersjukvården under kommande mandatperiod, med en öronmärkt del till barncancervården.

Tillsammans med beslutsfattare och de med verklig erfarenhet av barncancervården vill Barncancerfonden vid ett seminarium i Almedalen konkretisera de satsningar som kan förbättra vårdsituationen för barn med cancer och deras familjer.

Tid: Onsdag 4 juli, klockan 14.00-14.45
Plats: Biostaden Borgen, Hästgatan 24 i Visby

Medverkande:
Axel, Freja och Isak, barncanceröverlevare
Isabelle Ducellier, generalsekreterare, Barncancerfonden
Annika Strandhäll, socialminister
Bengt Elisasson, suppleant i socialutskottet (L)
Camilla Waltersson Grönwall, ledamot i socialutskottet (M) 
Christer Jonsson, ledamot i SKL:s sjukvårdsdelegation och landstingsråd (C) 
Jan Lindholm, ledamot i socialutskottet (MP)
Representanter i socialutskottet från övriga riksdagspartier
Kattis Ahlström, samtalsledare

Mer information
Seminariet i Almedalsprogrammet
Initiativet "Om jag var socialminister"

Ps. På Donners Plats i Visby kan du som har slut på batteri i mobilen stanna till vid Barncancerfondens laddningsstation, som finansieras av God El. Laddningsstationen är på plats måndag, tisdag och onsdag under Almedalsveckan, mellan klockan 10 och 17.

 
Barncancerfonden är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. Vi värnar om din integritet och strävar alltid efter att skydda dina uppgifter på bästa sätt i enlighet med dataskyddsförordningen (EU) 2016/679 och övriga dataskyddslagar som gäller vid tillfället för behandlingen. För mer information se Barncancerfondens Integritetspolicy