25 orter promenerar i kampen mot barncancer

Imorgon, söndag, promenerar människor runtom i Sverige för att samla in pengar till Barncancerfonden. Walk of Hope arrangeras för första gången för att uppmärksamma Barncancermånaden, som infaller i september. Målet är att samla in 10 000 kronor till kampen mot barncancer.

I år satsar Barncancerfonden för första gången på september som Barncancermånaden, en månad då extra stort fokus ska sättas på barncancerfrågan och de barn som drabbas av cancer. Walk of Hope blir startskottet för Barncancermånaden och arrangeras på 25 orter runtom i Sverige, från Malmö i söder till Kiruna i norr.

– Syftet med Walk of Hope är att alla ska kunna delta. Vem som helst kan arrangera sitt eget lopp, i naturen eller i stadsmiljö, och det finns ingen begränsning på antalet deltagare. Man genomför loppet i sin egen takt. Syftet är att sprida kunskap om barncancer och samla in mer pengarsamla in mer pengar för att stötta de drabbade familjerna och finansiera barncancerforskningen, säger Petra Lundborg, projektledare på Barncancerfonden.

Deltagaravgiften är minst 20 kronor per person och betalas till arrangören på plats. Alla som deltar får en Walk of Hope-badge som bevis på sitt deltagande. Det går även bra att arrangera sitt eget lopp.

Alla hålltider, platser och information om hur man arrangerar sitt eget lopp finns på www.walkofhope.se

För ytterligare info, vänligen kontakta:
Ylva Andersson, PR-chef Barncancerfonden
Telefon: 08-584 209 06