”Jag känner mig som mig själv igen”

En bild på när Saga Lundin blir sminkad

Många drabbade oroar sig för sitt utseende och för att tappa håret när de påbörjar sjukdomsbehandlingen. Sminkkursen som cancerdrabbade Saga Lundin fick gå på har hjälpt henne att känna sig som sig själv igen.

Saga Lundin i Uppsala har tappat både ögonbryn och ögonfransar på grund av cytostatikabehandlingen. Att kunna känna sig vacker på utsidan har därför blivit svårare, men tillsammans med Carolina Flodell som driver make up-studion Making Faces har hon nu lärt sig hur hon med smink kan öka självkänslan.

– Att inte ha några ögonbryn eller ögonfransar gör att jag inte känner mig som mig själv. Jag kan kolla mig i spegeln och tänka att det inte är jag som står där. Jag har alltid älskat smink och kanske varit lite utseendefixerad. Det som är så bra med att kunna sminka sig är att det gör att jag får komma bort lite och kan känna mig så där snygg igen, säger Saga.

Sminkkursen började med mingel och plockmat. Saga fick en goodiebag med olika produkter.

– Carolina visade först hur jag skulle göra på ena sidan av ansiktet och sedan fick jag göra den andra. Hon visade hur man skulle göra för att måla på ögonbryn och hur man kunde skapa en illusion av ögonfransar. Det var jättebra att goodiebagen även innehöll en bra scarf.

Text: Amanda Hjelm Publicerades: 22 november 2016
Barn&Cancer görs med stöd från PostkodLotteriet