”Jag är så stolt över allt engagemang”

Super-Charlie och Camilla Läckberg

Camilla Läckberg har i flera år engagerat sig i barncancerfrågan både genom egna insamlingar till Barncancerfonden och olika insatser för drabbade barn. Senaste insamlingen slutade på nära 80 000 kronor, varav hon själv bidrog med hälften.

Camilla Läckbergs engagemang för barncancerfrågan har bland annat resulterat att hon auktionerat ut kläder till förmån för Barncancerfonden, suttit i en jury i en novelltävling som Barncancerfonden anordnade och haft sagoläsning på Astrid Lindgrens barncanceravdelning. Utöver det har hon ställt upp i en auktion om att få luncha med författaren samt en massa andra egna insamlingar och aktiviteter. Hennes insamling under Barncancermånaden slutade på 38 640 kronor till Barncancerfonden, en summa som Camilla Läckberg sedan själv matchade så att det totala beloppet uppgick till närmare 80 000 kronor.

– Jag är så stolt över det fantastiska engagemanget kring min insamling och det blir otroligt starkt när man ser alla namn som har bidragit. Det finns så mycket kärlek och omtanke därute. Som mamma är min absolut störst rädsla att något hemskt skulle hända mina barn. Att förlora någon av dem i barncancer vore helt obeskrivligt. Därför vill jag på alla sätt jag kan, bidra till forskning som kan minska risken för sjukdomen och hitta nya behandlingsmöjligheter, säger Camilla Läckberg.

Nu under hösten kommer hon bland annat med hjälp av hennes karaktär Super-Charlie att fortsätta skänka pengar till Barncancerfondens forskning.

– I höst samarbetar vi kring min nya barnbok ”Super-Charlie och den försvunna tomten” där 10 kronor för varje sålt exemplar går till barncancerforskningen. Även Super-Charlie har blivit något av en ambassadör under åren, säger Camilla Läckberg.

 Här hittar du boken: 

Text: Amanda Hjelm Publicerades: 31 oktober 2016
Barn&Cancer görs med stöd från PostkodLotteriet