Aftonbladet sätter ljus på barncancer i jul

Ljuspunkter

Den 22 till 25 december genomför Aftonbladet en kampanj till förmån för Barncancerfonden.

De publicerar då ett stort antal artiklar och reportage, både i papperstidningen och på sin webb, som på olika sätt belyser frågan om barncancer. Dessutom har Aftonbladets prisbelönte fotograf Magnus Wennman mött cancerdrabbade barn som läsarna får lära känna i  en porträttserie.

– Jag är så oerhört tacksam att jag fått möjlighet att träffa de här barnen och ungdomarna. De har varit så öppna och positiva till att vara med i projektet. Allt har gått väldigt fort och jag önskar att jag haft mer tid med varje familj. Det känns som jag har kastats in i en känslostorm med sorg, hopp och glädje. Men mest glädje faktiskt, säger Magnus Wennman.

Magnus har tidigare fotat barn, men då framför allt i krigsområden. Bildserien ”Där barnen sover”, som visar sovande barn i olika flyktingläger har väckt stor uppmärksamhet runt om i världen.

– I det här projektet har jag velat sätta ljus på cancern utan att det blir för tungt att titta på. Jag vill att man ska få möta varje barn och att man förstår allvaret med sjukdomen. Samtidigt vill jag att glädjen hos de här barnen lyser igenom.

Aftonbladets kampanj inkluderar även en insamlingsdel. På aftonbladet.se finns budskap om hur man som läsare kan bidra till vårt arbete, och i alla butiker där Aftonbladet säljs finns det under kampanjperioden möjlighet att köpa ett gåvobevis som kostar 50 kronor (varav 37 kronor går till Barncancerfonden).

Här kan du ta del av Aftonbladets kampanj Ljuspunkter. 

Text: Amelie Furborg Foto: Magnus Wennman Publicerades: 22 december 2016
Barn&Cancer görs med stöd från PostkodLotteriet