Aktuellt

Här samlar vi aktuell information om Barncancerfonden, nyheter inom barncancerområdet och uppdateringar vi gör i andra kanaler, som nyhetsbrev och blogg.

Senaste artiklar från Barn&Cancer

 • /link/737d6d2cb36043d0a9ac3fd11cce7ff5.aspx

  Förändrat arbetssätt på nya barnsjukhuset

  I slutet av november flyttade delar av Astrid Lindgrens barnsjukhus till den nya sjukhusbyggnaden i Nya Karolinska i Solna (NKS), däribland barnonkologen och akutmottagningen. Det är en flytt som har förberetts i detalj under lång tid – men nu är verksamheten igång i vanlig ordning.
 • 87 nya miljoner till forskning mot barncancer

  Rekordmånga ansökningar kom in när Barncancerfonden vid årsskiftet fördelade pengar till forskningsprojekt inom barncancer. – Det är jätteroligt att så många är intresserade av vårt område, säger forskningschefen Kerstin Sollerbrant på Barncancerfonden.
 • Mötet som kan hejda expertkrisen: ”Bristernas brist”

  Svensk cancervård hotas av en oroväckande brist på barnpatologer. Nyligen träffades landets alla barnpatologer för att försöka hitta lösningar på de utmaningar man står inför. – Vi brukar säga att det är bristernas brist inom barnpatologin, säger barnpatologen David Gisselsson Nord.
Barn&Cancer

Kalendarium

testar puff

Bloggen

I vår blogg kan du läsa om vad som händer inom forskningen, ta del av drabbade och anhörigas egna berättelser och om fantastiska initiativ som tas i kampen mot barncancer.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

Är du intresserad av att få löpande information om Barncancerfondens verksamhet? Prenumerera då på vårt nyhetsbrev "Nytt från Barncancerfonden".

Facebook logo

Facebook

Gilla Barncancerfonden på Facebook och visa ditt stöd till alla de barn och familjer som drabbas av barncancer. Samtidigt hjälper du oss att sprida vårt budskap och vision - om en värld där barncancer inte existerar.

Twitter

Vi finns på Twitter som @barncancerfond. Lägg till oss i ditt nätverk så kan vi snabbt och enkelt interagera med varandra.

leksaksgubbar jobbar

Lediga jobb

Här hittar du lediga tjänster hos Barncancerfonden.

Vår omvärld

Här samlar vi intressanta och relevanta nyheter om barncancer från utomstående nyhetskällor, bloggar och medier.

spelarfönster

Livesändningar

Vi livesänder från våra olika konferenser och seminarier så att alla som vill har möjlighet att ta del av innehållet.