På sjukhusen

umeå sjukhus

Barnen vårdas och behandlas till största delen på Barn 3 (QA22) vid Norrlands Universitetssjukhus i Umeå. Utöver detta finns hemortssjukhusen som hjälper till och tar hand om många komplikationer.

Hemsjukhusen i Kiruna, Gällivare, Kalix, Sunderbyn, Skellefteå, Lycksele, Ö-vik, Östersund, Sollefteå och Sundsvall är väldigt viktiga samarbetspartners. Läkare och sjuksköterskor från hemsjukhusen har dessutom möjlighet att vidareutbilda sig på avdelningen i Umeå med stöd av Barncancerfonden.

Samarbetet med hemortssjukhusen sker framför allt genom konsultsjuksköterskorna som besöker sjukhusen, träffar personalen och bedriver undervisning.

En gång per halvår anordnas regiondagar i omvårdnad respektive medicin i Umeå. Personalen vid sjukhusen i regionen bjuds då in. 

Relaterat

Barncancercentrum

Det finns sex barncancercentra i Sverige. Med Sundsvall i söder och Riksgränsen i norr täcker Umeå barncancercentrum drygt 60 procent av Sveriges yta.

Bra att veta A-Ö

Här är några saker som kan vara bra att känna till både som besökare och patient på Barn 3 vid Norrlands universitetssjukhus.

Hemsjukhusen

Barnavdelningar, och i vissa fall barnmottagningar, vid hemsjukhusen kan vara involverade i barnens vård. Här hittar du kontaktuppgifter till sjukhus i området.

Konsultsjuksköterskor

Konsultsjuksköterskornas roll är att vara barnets/ungdomens och familjens kontaktperson på sjukhuset under vårdtiden samt efter avslutad vård, för att ge kontinuitet och stöd till hela familjen.

Foto: Dag Lindgren