föreningsaktiv

Varje år drabbas cirka 300 barn i Sverige av cancer. En av föreningens viktigaste uppgifter är att göra tillvaron något lättare för de drabbade familjerna.

Om du lever nära barncancer kan det vara skönt att träffa andra som vet hur det känns. Andra som förstår hur det är när livet ställs på ända, som är eller har varit i en likande situation. Därför ordnar Barncancerfonden Mellansveriges olika stödgrupper träffar för barn med cancer, syskon, föräldrar och nära anhöriga under och efter sjukdomstiden. Vi vill vara en plats för familjer att träffas på.

Barncancerfonden Mellansverige bedriver verksamhet i:

• Dalarnas län
  • Gävleborgs län
  • Södermanlands län
  • Uppsala län
  • Västmanlands län
  • Örebro län

På barncanceravdelningen på Akademiska barnsjukhuset i Uppsala vårdas även barn från Åland. Föreningen bedriver ingen verksamhet på Åland men drabbade barn och deras familjer hälsas naturligtvis välkomna till föreningens aktiviteter.

Förutom aktiviteterna och träffarna som föreningen arrangerar gör vi även detta:

• Tillhandahåller tre lägenheter i Uppsala som kostnadsfritt kan disponeras av familjer samt anhöriga då barnen är inskrivna på Akademiska barnsjukhusets barnonkologiska avdelning.
  • Anordnar läger, utflykter och andra tillfällen där man får träffas, utbyta erfarenheter och umgås.
  • Rekreationsmöjligheter via våra lägenheter i Sälen.
  • Erbjuder samtalsjour och skickar ryggsäckar till nyinsjuknade barn.
  • Köper in saker och tillhandahåller annat som kan öka trivseln och välbefinnandet på sjukhusen.

Föreningen får inget stöd av stat, landsting eller kommun och är helt beroende av gåvor från privatpersoner, företag och organisationer.