16x9 Image

Skänk dina gamla mynt

Riksbanken genomför ett av sina största utbyten någonsin av gamla mynt och sedlar. I samarbete med myntinsamlingsleverantören myntbrev.se erbjuder Barncancerfonden och barncancerföreningarna att privatpersoner och företag kan låta gamla mynt och sedlar gå till verksamheten.

Från och med den 30 juni 2017 blir 1-kronor och 5-kronor ogiltiga som betalmedel. Samma gäller för gamla 100-lappar och 500-lappar. Om du önskar skänka dina gamla mynt och sedlar till Barncancerfonden Västra gör du så här:

  1. Gå in på myntbrev.se
  2. Klicka på Barncancerfondens pop-up-ruta 
  3. Fyll i formuläret med efterfrågade kontaktuppgifter
  4. Skriv i meddelanderutan Barncancerfonden Västra.
  5. Du får då en bekräftelse per mejl att de mottagit din anmälan med ett ordernummer.
  6. Skicka in dina mynt och sedlar i en vadderad påse från Postnord eller liknande. Lägg mynten och sedlarna i en eller flera extra påsar för att emballaget ej ska gå sönder i posthanteringen (adressen till myntbrev.se hittar du nedan). Skriv ditt ordernummer i paketet.
  7. När myntbrev.se mottagit din påse och räknat pengarna skickas en kvittens till dig tillsammans med ditt ordernummer som du fick i samband med anmälan.

Myntbrev.se och Barncancerfonden gör regelbunden avstämning av inkomna mynt och sedlar.

Vi välkomnar ogiltiga mynt och sedlar till 31 augusti

När pengarna skänks till välgörenhet kan myntbrev.se ta emot era ogiltiga mynt och sedlar fram till 31 augusti 2017.

Om du inte kan göra anmälan via dator

Om du inte har möjlighet att göra anmälan via dator går det också bra att skicka in dina pengar till myntbrev.se och lägga i dina kontaktuppgifter enligt nedanstående formulär. Glöm inte att fylla i att du önskar skänka dina pengar till Barncancerfonden Västra.

Adress till myntbrev.se:

Coin Trade Earth AB / Myntbrev
Norsholm Bäckeby 2 
610 21 Norsholm

Myntbrev.se är registrerade hos Finansinspektionen för valutaväxling. Av dina inskickade mynt och sedlar går 10 procent till hanteringskostnad av myntbrev.se och resterande 90 procent till Barncancerfonden Västra ( eller den fond/förening ni valt att stödja)

Ladda ned formulär (pdf)

Stort tack för ditt stöd!!