Hannes2006(720 x 405 px) (1).png

Efterlysning - dina minnen med Barncancerfonden Västra

2022 fyller Barncancerfonden Västra 41 år. År fyllda av gemenskap mellan familjer och barn som vet hur det känns att kämpa mot barncancer. I föreningsarbetet har det funnits både allvar och glädje samt en strävan mot ett och samma mål; barnets bästa.

Barncancerfonden Västra bildades den 9 april 1981. Det innebär att föreningen hade 40-årsjubileum 2021 men på grund av pandemin valde föreningen att inte uppmärksamma det då.  

Men i år vill vi fira vår gemenskap och bjuda in dig som medlem till ett 41 års kalas där barnen så klart skall vara i centrum. Boka upp den 9 april 2022 redan nu, mer information kommer!

Under fyra decennier har föreningen gjort många olika insatser för att skapa trygghet och glädje för drabbade familjer. Ett arbete som inte varit möjligt utan gåvor och engagemang från privatpersoner, företag och föreningar. All verksamhet i föreningen bygger på ideellt engagemang.  

Din berättelse är värdefull – dela den med oss  

För att i samband med vår födelsedag berätta om allt vi gjort genom åren gräver vi nu i våra arkiv. Vi hittar mycket intressant men saknar det viktigaste – våra medlemmars berättelser!

Därför efterlyser vi dina anekdoter, minnen och foton som vi kan dela i föreningens sociala medier.  Allt som kan kopplas till Barncancerfonden Västras historia är intressant för oss. Du kanske har särskilda minnen från en onsdagsfika på sjukhuset, en vecka i Sunne eller minnen från en familjeaktivitet? 

Det viktigaste är att det är något som gjorde skillnad för dig och din familj där och då. Att du upplevde stöd och gemenskap. Det är därför vi fortfarande finns till - ingen skall känna sig ensam i sin kamp mot barncancer och dess följder.  

Mejla bild och förslag på text till vastra@barncancerfonden.se , glöm inte att inkludera vilket år din berättelse är från. Då vi önskar dela materialet i våra sociala medier är det viktigt att alla som medverkar på foto, både barn och vuxna, har gett sitt medgivande. Har du inget foto men en berättelse du vill dela är det förstås också välkommet. Vi återkopplar till dig innan vi publicerar det du skickat.

Varmt tack för ditt bidrag och engagemang!

Bildtext: På bilden hittar Hannes 4,5 år tillbaka till glädje och skratt genom ett möte med clownerna Jonas och Mattis på Barncancercentrum. År 2006.

Clownklinikens verksamhet på Barncancercentrum initierades av Barncancerföreningen i Västra Sverige 1993.