Barncancerfonden Västras riktlinjer för minskad smittspridning av covid-19

Läs hur Barncancerfonden Västra förhåller sig till coronaviruset (Covid-19) och hur vi anpassar vår stödverksamhet.

4 oktober 2021

Barncancerfonden Västra arbetar aktivt med att vidta alla nödvändiga åtgärder för att förhindra smittspridningen av covid-19.

Med anledning av att Folkhälsomyndigheten nu lättat på restriktionerna (29 september 2021) kring Covid-19 har föreningens styrelse gett klartecken för att vi äntligen kan bjuda in till fysiska träffar igen. 

Då våra medlemsträffar planeras av ideellt engagerades medlemmar behövs vi lite tid för att komma igång igen. Håll utkik i vårt kalendarium där vi lägger upp alla nya aktiviteter. 

Vi kommer fortsatt erbjuda digitala aktiviteter och verkar löpande med att utveckla nya sätt att skapa kontakt och ge ljusglimtar till våra barn och familjer. Har du förslag på något vi kan göra? Tveka inte att kontakta styrelse eller kansli. Alla förslag som är varmt välkomna!

Rekreation och nationell stödverksamhet

Ansökan om resebidrag från föreningen pausad tills vidare men Almers hus i Varberg är öppet för familjer som vill ansöka om en veckas rekreation. Även vår stuga i Sunne är öppen för ansökan och Ågrenskas familjevistelser är igång med Covid- 19 anpassad verksamhet. 

Riksförbundets erbjuder dessutom olika stödinsatser som du kan läsa mer om här:

Verksamhet på Barncancercentrum och hemsjukhus i regionen

Även om restriktionerna lättat håller sjukhusen nere på besök av fikafixare.  Däremot får äntligen personalen på föreningens kansli besöka avdelningen varje torsdag förmiddag igen för att möta familjer och berätta om Barncancerfondens verksamhet. 

Clownverksamheten är också igång fullt ut på både Barncancercentrum och hemsjukhus. 

Folkhälsomyndigheten

Vi följer utvecklingen och kan komma gör nya anpassningar utifrån de nationella riktlinjerna samt de lokala allmänna råden.

 Här kan du läsa mer om Folkhälsomyndighetens lokala allmänna råd. 

Kontakt

Kontaka gärna oss om du har frågor eller förslag!

E-post:  vastra@barncancerfonden.se