16x9 Image

Lyckat årsmöte!

Lördagen den 13 april sken solen in på alla deltagare som tagit sig till föreningens årsmöte! Det blev en mycket lyckad dag för de knappt 40 deltagarna som tagit sig till Operaterassen i centrala Stockholm.

Dagen började med att vi blev bjudna på en god frukost och fick möjlighet att mingla tillsammans innan vi kickade igång dagen med en kort presentation om vad föreningen arbetat med under det senaste året. 

Ordförande har ordet

Föreningens ordförande Lena Palm Östman, som dessvärre inte kunde närvara på grund av sjukdom, inledde presentationen med att betona hur verksamhetsåret 2018–2019 har varit medlemmarnas år. Vi har utökat våra aktiviteter både på och utanför sjukhusen och vi kommer för första gången bjuda våra medlemmar på en resa till Gotland. Vi deltar också aktivt i att förbättra patientsituationen på Nya Karolinska, Solna och vi kommer under 2019–2020 fokusera på att förbättra det psykosociala stödet för våra medlemmar. I år firar vi också att vi funnits i 40 år (!) genom en jubileumsfest på Skansen den 25 maj, vi hoppas att så många som möjligt av er kan komma till denna dag!

Styrelsen, ledd av vice ordförande Andreas Keymer, redogjorde sedan för vad vi har gjort under 2018, både på och utanför sjukhusen. Även våra kommande fokusområden inför 2019 samt årsredovisning presenterades. En glädjande nyhet är att vi under 2018 lyckades få en ändamålskostnad på 92% (!) En siffra som visar att våra pengar går dit de ska, tillbaka till medlemmarna och verksamheten. 

Efter presentationen av föreningens år gick vi direkt in i årsstämman, ledd av Tomas Östman som valdes till dagens ordförande. Stämman fattade flera viktiga beslut, bland annat röstades de nya stadgarna igenom och det togs beslut om ny medlemsavgift (200 kr/år). Föreningarna har under året arbetade tillsammans för att bli mer likvärdiga och att sänka medlemsavgiften är ett steg i detta arbete. Vi vill se till att föreningarnas medlemmar, oavsett vart i landet man bor, ska få samma förutsättningar vad gäller medlemsavgift och medlemstillhörighet. 

Årsstämman följdes av ett konstituerande möte för den nya styrelsen medans övriga deltagare fick möjlighet att umgås innan det var dags för lunch och avslutning. 

Vi tackar samtliga deltagare som var på plats under dagen och hoppas att vi ses om ett år igen!

Fortsatt engagemang

Många av våra ledamöter fortsätter sitt engagemang i styrelsen vilket gör att vi kan fortsätta driva den verksamhet som vi satt i rullning under året som gått. Lena Palm Östman fortsätter på posten som ordförande och även vice ordförande Andreas Keymer kommer att fortsätta sitt uppdrag. Vidare kommer även Gabriel Pap, Jonnie Roupé och Nina Forselius sitta kvar som ledamöter. Som suppleanter sitter Josefine Gullbring kvar medans John Stewart ersätts av tidigare ledamot; Emelie Tyndal.

Även valberedningen kommer se lite annorlunda ut då sittande Carola Strömberg valt att avsluta sitt uppdrag. Niina Hyvättinen kommer fortsätta och blir nu valberedningens ordförande, nya tillskott blir Helene Rennervik och avgående ledamot John Stewart. 

Välkomna i styrelsen!

Vi har också fått tre nya tillskott till styrelsen och hälsar därför Christian Forsberg, Susanna Martin och Emma Sernemyr extra välkomna till styrelsen. 

En mer detaljerad presentation kommer publiceras allteftersom, håll utkik!

Emma Sernemyr

Jag heter Emma Sernemyr och jag är 34 år. Jag är född i Halland men uppväxt i Småland och hamnade i Stockholm för snart tio år sedan efter en sväng i Göteborg. Musik, film och kultur i allmänhet är stora intressen. Jag är väldigt nördig vad gäller ord, språk och grammatik, och håller just nu på att lära mig franska (igen).

Vad är din relation till Barncancerfonden?

Jag var själv sjuk som barn, och har bland annat åkt som ledare till Barretstown på Irland, utbildat mig till peer supporter, suttit i referensgruppen för Maxa livet-konferensen, haft hand om ungdomsaktiviteter i föreningen och även tidigare suttit i styrelsen.

Vad kommer din uppgift i styrelsen bli?
Har du någon fråga du brinner extra mycket för?

Jag känner en stark koppling till barnet eller tonåringen som är sjuk, och även syskonen, och engagerar mig gärna i aktiviteter som är riktade till dem. Lite extra fokus vill jag lägga på vuxna barncanceröverlevare och deras syskon. En grupp som blir allt större, men ibland är lite bortglömd.

Berätta om en hemlig talang du har!

Jag är inte säker på hur oanat det är, men jag är riktigt vass på musikquiz och kan dessutom i princip allt som finns att veta om Harry Potter.

 

Christian Forsberg

Jag heter Christian Forsberg och är en glad idrottskille som älskar att skämta, stå på händer och klättra i träd. Jag har tre fantastiska barn, Elin 20år, Alva snart 18år och Gustav 13år.

Hela mitt liv har jag sjungit, spelat och dansat. I min ungdom så spelade jag med i ”Ett dockhem” av Ibsen på Stockholms Stadsteater. Jag har spelat in klassisk rock med Londons Symfoniorkester tillsammans med Adolf Fredriks Musikklasser och rest runt Sverige och Europa som gymnast, simhoppare och i mitt yrke som naprapat. 

Jag driver Mälarhöjdens Naprapatklinik söder om stan sedan 20 år tillbaka.

Det bästa jag vet är att röra på mig i skog och mark, samt att leka med mina barn.

Vad är din relation till Barncancerfonden?

Första gången jag kom i kontakt med Barncancerfonden var hösten 2013 då min dotter Alva insjuknade i ALL.

Under hela sjukdomsperioden så brann jag för att göra livet drägligare för alla vi som levde på avdelningarna. Som naprapat erbjöd jag personalen hjälp med spända axlar och skuldror men ville även göra något för alla de nya familjer som kom in på sjukhuset. Jag satt ofta och pratade med barnens föräldrar och fick på så sätt dubbel hjälp. Jag mådde själv lite bättre helt enkelt.

Vad kommer din uppgift i styrelsen bli?
Har du någon fråga du brinner extra mycket för?

Jag har inte fått någon bestämd uppgift än, men kommer sannolikt jobba nära barnen och familjerna. Jag har en utbildning bakom mig som naprapat. Denna utbildning ger mig viss insyn i sjukvården och vill därför dra nytta av de kunskaper och den förståelse jag kanske har inom vissa patientfrågor, bemötande, vård, stöd, träning, rehabilitering mm.

Berätta om en hemlig talang du har!

Jag kan balansera saker på näsan. Stolar, kepsar, pinnar mm. Jag är en spexare och skämtar oavbrutet. Jag skriver dikter och noveller. Har börjat på två böcker. En dikt/novell handlar om känslan av att bara släppa taget. Den är klar och om ni vill så ska ni få lyssna på den vid ett möte.