PBW_Huvudbild.png

Fight Cancer Run = Succé

Regn, småkyla och snålblåst var inget som stoppade våra 90 medlemmar som trotsade vädrets makter och fick en kanondag tack vare gänget på Powerboat Weekend!

Den 12-13 juli anordnas Powerboat weekend ute på Djurönäset i Stockholms skärgård. Under lördagen deltar runt 50 offshore båtar som tar sig mellan öarna för att sedan gå i land på Djurönäset. I år valde Powerboat Weekend att starta helgen med "Fight cancer run" dit våra medelmmar blev inbjudna för att åka med på rutten. Klockan 11.00 samlades vi nere i "Sjöboden" utmed vatnnet för en stund med grillning och en rolig tipspromenad som arrangörerna anordnat. Vid 14.00 gick sedan startskottet för båtarna och vi begav oss till Abborrkroken på Djurhamn, Bullandö Krog på Bullandö och Dykarbaren i Sandhamn. Vid varje stopp plockades checkar upp som visade hur mycket restaurangerna samlat in till föreningen sedan några veckor tillbaka. Med hjälp av swish från gästerna, dricks som personalen skänkt och info om oss i menyerna lyckades restaurangerna få ihop totalt 40 160 SEK!!! 

När familjerna sedan tagit sig runt öarna avslutades eftermiddagen med popcorn vid sjöboden, besök hos Kustbevaknig för de som ville och övriga samlades i spa-avdelningen på Djurönäset. Vi är så glada för att Powerboat Weekend ville anordna denna dag för oss och för att barnen fick en kanondag! För att citera en av våra yngre medlemmar "Detta är nu på första plats över de häftigaste sakerna jag gjort i mitt liv!"

Totalt samlade Powerboat race tillsammans med teamen, restaurangerna och privatpersoner in 181 200 SEK!! 

Tack till Team Eriksson, som gav bort sitt 3:e pris till förmån för BCF som auktionerades ut. 

Tack Micke Wedberg, Sandhamns Sjöservice som köpte 3:e priset, bl a en gummibåt från Mercury för 25 000 SEK.

Tack Volkswagen som bidrog med ett supersnyggt VW kylskåp som drog in 30 000 SEK från en anonym köpare.

En stor fjäder i hatten till Team F47 som samlade in fantastiska 45 300 SEK, stort TACK alla!