16x9 Image

Drabbade betalar för nytt kök på NKS

Barncancerföreningen i Stockholm Gotland har fått nog av den bristande barnanpassningen på NKS.

- Vi har länge lyft behovet av att kunna tillaga mat på avdelning. Det kunde vi innan flytten till NKS. Barn som behandlas av cytostatika behöver äta mat som de har aptit för när de orkar äta. Föräldrar och syskon spenderar mycket tid på sjukhuset och behöver kunna tillreda egen mat och inte bara bli hänvisade till dyr sjukhusmat, Caroline Palo, ordförande.

- Principiellt anser vi att skattemedel ska säkra att barnsjukvård är barnanpassat. Men behovet är stort och vi kan inte vänta. Därför har styrelsen i föreningen beslutat att betala för ett nytt kök. Tack vare generösa bidrag är det möjligt, Caroline Palo.

Ombyggnaden av köket på barncanceravdelningen kostar 280 000kr som föreningen betalar.

- Det är personalen på avdelningen som ordnat med allt praktiskt och tagit fram planen för köket. De har sett det stora behovet och som vanligt agerat handlingskraftigt och med stor empati. De är fantastiska, understryker Caroline Palo.

Om Barncancerfonden Stockholm Gotland

Föreningen Barncancerfonden Stockholm Gotland, medlem och grundare av Barncancerfonden, drivs ideellt av barncancerdrabbade som samlar in medel till stöd för de barn som insjuknar och deras familjer i regionen. Föreningen granskas av Svensk insamlingskontroll och har 90-konto.

Bankgiro: 900-2908

Plusgiro: 90 02 90-8


Styrelsen Barncancerfonden Stockholm Gotland
Caroline Palo, Carina Kampe, Anna Jeppsson, Jonnie Roupe, Lisa Ståhl, Gabriel Pap, Lena Palm, John Stewart, Andreas Keymer, Pernilla Kullman 

Vid frågor är du välkommen att kontakta:

Caroline Palo, ordförande. Tel. 070-497 18 00

Carina Kampe, vice ordförande. Tel. 072-888 88 03