Frukostföreläsning för Vi-som-mist-föräldrar

Den 15 september bjuder Barncancerfonden Södra in till en frukostföreläsning för alla familjer som mist ett barni cancer. Oavsett när ni haft er förlust är ni välkomna att anmäla er till denna frukostträff. Föreläsare för dagen är Susanne Nilsson från Spirio Sorgcenter. Under dagen får ni möjligheten att träffa andra föräldrar som befinner sig i samma situation.

Susanne Nilsson är en uppskattad föreläsare, som håller föredrag om sorgbearbetning och vägen framåt. 

Om föreläsningen 
Bristande kunskap om sorgbearbetning är den enskilt största orsaken till att sorgen förblir obearbetad. Föredraget ger dig kunskap och verktyg för hur du kan hjälpa dig själv och möta andra i sorg.

Hur lever man vidare med förlusten av sitt barn? Hur lång tid tar det? Har jag rätt att vara glad? Hur får jag kraft och ork trots det som har hänt? Är frågor som många funderar över.

Susanne pratar om vad som är normala sorgereaktioner. Sorgens många ansikten hos både barn och vuxna. Vikten av att alla familjemedlemmar får sörja på sitt eget unika sätt och genom kunskap få möjlighet att kommunicera med varandra. Hur kan sorgbearbetning hjälpa till att läka?

Susanne var 7 år när hennes mamma fick cancer, en dotter som var nära att dö och sin pappa som dog när hon var 15 år, är några av de förluster hon varit med om. Under föredraget berättar Susanne utifrån egna upplevelser och erfarenheter från dem hon har hjälpt att bearbeta sin sorg.Hon pratar om hur man kan vända sorg och smärta till närvaro och återvunnen livskraft.

Program för dagen:

10.00 – 11.00 Gemensam hotellfrukost

11.00 – ca 13.00 Föreläsning

Övernattning på hotellet
Barncancerfonden Södra har 20% rabatt på hotellrum. Övernattning bekostas och bokas av medlem själv. Uppge att ni är medlemmar i Barncancerfonden Södra vid bokning.

Frukostföreläsningen kostar 100 kr i egenavgift per medlem för frukost och föreläsning.

Anmälan är nu stängd.