Digital träff om rätt stöd i skolan!

Barncancerfonden Södra bjuder in till ett samtalsforum för föräldrar där temat är vikten av rätt stöd i skolan för barn och ungdomar som har eller har haft cancer. Vilka utmaningar finns? Hur får man hjälp? Vad kan skolan erbjuda idag och vad borde den erbjuda?

Gäst under träffen är Malin Riemann, skolresurs och utbildad hushållslärare, som själv haft ett barn med cancer. Malin kommer att berätta lite kort om sina egna erfarenheter, men finns framför allt tillgänglig för dina frågor.

Så här skriver Malin själv:

Jag har själv haft en dotter som fick ALL 2006 men som tyvärr gick bort 2012. Efter hennes bortgång var jag inte säker på om jag ville fortsätta jobba med barn, men jag gav det en chans.
 
Så 2014 började jag arbeta som resurslärare och gör det än idag. Jag har arbetat med flera barn som haft seneffekter efter cellgiftsbehandling. Flera av dem har fått mental trötthet (hjärntrötthet) och ADHD efter behandlingen. Jag vet att många lärare och specialpedagoger mfl i skolans värld har liten förståelse för hur barn har det i skolan och hur man kan hjälpa dem.

Den digitala träffen kommer med andra ord inte att bli en traditionell föreläsning, utan snarare fungera som ett samtalsforum där du kan få svar på dina frågor och funderingar kring rätt stöd i skolan.

Har du en fråga till Malin? Mejla gärna den till martina.marlind@barncancerfonden.se. Du kan också skicka in en fråga i samband med din anmälan till träffen.

Anmäl dig här senast den 11 oktober.