Samtalsstöd

När ett barn drabbas av cancer blir hela familjen drabbad. Behovet av psykosocialt stöd är ofta stort hos de drabbade familjerna och som ett komplement till det stöd samhället kan ge idag erbjuder Barncancerfonden två olika typer av samtalsstöd.

  • Samtal med legitimerade psykoterapeuter och psykologer via ett journummer hos S:t Lukas Sverige. De hjälper dig med allt från akuta kriser till existentiella funderingar eller oro, dygnet runt.
  • Samtalstöd på distans, Facetime eller telefon till familjer med barn som drabbats av hjärntumör. Fokus ligger på samtalsstöd och inte praktiskt kurativt stöd. Familjerna erbjuds samtal med Lena Falck, socionom och legitimerad psykoterapeut.

Samtalsstöd

Vi erbjuder samtalsstöd på två olika sätt.

Läs mer om samtalsstöd

Reportage om samtalstöd på distans

Nytt samtalsstöd för familjer med barn med hjärntumör

Att få en hjärntumör som barn påverkar vardagslivet, även långt efter behandlingen avslutats. Många blir trötta och har svårt att orka med att både gå i skolan och ha ett socialt liv. Vissa får återfall. Nu lanseras en ny form av samtalsstöd som riktar sig till familjer med barn med dessa erfarenheter genom regelbundna samtal med en legitimerad psykoterapeut.

Läs mer

”Samtalsstödet har verkligen hjälpt mig”

Barncancerfondens pilotprojekt kring samtalsstöd på distans har fått stort gensvar. Ann Martinsson är en av föräldrarna som deltar och använder samtalsstödet. Hon är mycket nöjd med upplägget.

Läs mer

Kontaktpersoner