Uppstart - gruppsamtal för dig som mist barn

Du är inte ensam, vill du ses och prata? Nu startar vårens digitala samtalsgrupper för dig som förälder till ett barn som dött i cancer under de senaste två åren.

Vi vet att möten med andra som delar samma erfarenhet kan ge styrka, vilket kan underlätta i den nya verklighet som ni nu upplever utan ett älskat barn. Barncancerfonden Västra, som har uppstartad digital verksamhet, bjuder därför in övriga regionala föreningars medlemmar till gruppsamtal för föräldrar som har mist ett barn i cancer. 

Med som stöd och värdar i samtalsgruppen finns Marie Pervik, socionom och psykoterapeut, samt en förälder från vår Visommist-verksamhet. Tillsammans har de god erfarenhet och kunskap om sorg och sorgebearbetning. 

Att träffas i grupp och få prata om sina upplevelser över tid kan vara till hjälp. Det känns tryggt att veta att man inte är ensam, och att få dela sina upplevelser i ett sammanhang där alla förstår utan "filter". 

Samtalsgrupperna startar i maj och för att alla deltagare ska få tid och utrymme för samtal, kommer grupperna bestå av fyra föräldrar/föräldrapar samt samtalsledare. Grupperna ses digitalt/via länk fem gånger, med tre veckors intervall.

Du väljer själv vilken grupp/vilket uppstartsdatum som passar dig:
2 maj
9 maj
16 maj

Samtalen pågår under ett par timmar och du som deltar behöver endast ha tillgång till en dator, Ipad eller telefon.

Kontakt

Petra Ambjörnsson
Föreningskoordinator Barncancerfonden Västra
072-181 91 67
petra.ambjornsson@barncancerfonden.se

Välkommen att anmäla dig via formuläret nedan.

Uppdatering 6 maj: Nu är gruppen som startar den 9 maj fulltecknad och anmälningsformuläret är borttaget. Det finns fortfarande platser kvar i gruppen som startar den 16 maj.