16x9 Image

Hur får man livet att fungera?

Välkommen till en temadag för föräldrar till cancerdrabbade barn.

När ett barn diagnostiseras med cancer förändras livet på flera sätt för hela familjen. Många beskriver cancerdiagnosen som en vattendelare – livet före och livet efter cancerbeskedet. En cancerdiagnos innebär en rad kort- och långvariga påfrestningar och reaktioner som ibland kan vara svåra att förstå och hantera.

Så hur får man då livet att fungera?

Välkommen till Linköping för en heldag om vad som händer i en familj när ett barn drabbats av cancer och hur man kan göra för att få livet att fungera under och efter behandlingen. Dagen kommer att innehålla samtal och gemensamma reflektioner under ledning av Lena Falck (socionom och legitimerad psykoterapeut) och Malin Ander (legitimerad psykolog och doktor i medicinsk vetenskap).

Innehållet kommer till stor del att styras av de frågor som deltagarna har, t.ex.

  • Hur kan man förstå och hantera reaktioner i familjen?
  • Hur kommer man tillbaka till vardagen efter en avslutad behandling?
  • Hur får man skolan att fungera?

För vem?
Målgruppen är främst föräldrar med barn som är, eller har varit, under behandling för cancer. 

Föräldrar som mist är också välkomna, men ni ska vara medvetna om att frågor som rör sorgebearbetning och hur man går vidare efter att ha mist ett barn inte är i fokus denna dag. (För dessa frågor välkomnar vi er till vår vi som mist-grupp som startar den 26 oktober.)

Man ska vara medlem i Barncancerfonden Östra.

Här är en detaljerad beskrivning av dagen (pdf)

Var?
Vi kommer att vara på Hotell Scandic Linköping City både under dagens aktiviteter och middag, samt övernattning för dem som önskar.

Program
09.30    Fika (drop in)
10.00    Workshop och samtal
12.00    Lunch
13.00    Workshop och samtal
14:30    Fika
16.00    Avslut samtalsdagen
18.00    Gemensam middag på hotell Scandic City. Övernattning för dem som önskar.

Anmälan
Varmt välkommen att anmäla dig/er i formuläret nedan. Sista anmälningsdag är 31 oktober. Men vänta inte om ni vill övernatta. Vi har ett antal preliminärbokade hotellrum på Scandic Linköping City.

Vad kostar det?
Barncancerfonden Östra står för kostnaderna men vi har följande anmälningsavgifter:

100 kr/person för dagen inkl fika, lunch och middag på kvällen.
200 kr/person för övernattning på Scandic City.

Avgifterna betalas in senast sista anmälningsdag till Bg 900-7071, Pg 900707-1 eller Swish 900 7071. Glöm inte ange ”Föräldradag 16/11” samt namn.

Undrar du över något?
Kontakta föreningsinformatör Inca, ostra@barncancerfonden.se, 072-530 23 25.


Inspirationen till denna dag fick vi från Barncancerfonden Mellansveriges Örebrogrupp som arrangerade sin dag i augusti. Här kan du läsa vad deltagarna tyckte om dagen. https://www.barncancerfonden.se/lokala-foreningar/mellansverige/aktuellt2/kunskap--en-av-nycklarna/


I samband med att ni anmäler er till våra föreningsaktiviteter kan era personuppgifter bli synliga för andra medlemmar på tex deltagarlistor, och hanteras av den person eller aktör som arrangerar aktiviteten. Läs mer om hur vi behandlar era personuppgifter i vår integritetspolicy.
  

Nu har vi tagit bort anmälningsformuläret. Men om du/ni missat att anmäla er kontakta Inca.