Syskonvistelse på Ågrenska

Den här vistelsen vänder sig till dig i åldern 14-19 år med syskon som har, eller har haft, cancer, samt du som mist ett syskon i cancer.

Varmt välkommen till Ågrenska!

I augusti anordnar Ågrenska, i samarbete med Barncancerfonden, en vistelse för dig i åldern 14-19 år med syskon som har, eller har haft, cancer samt du som mist ett syskon i cancer. Det blir en vecka då du får känna gemenskap och träffa andra syskon med liknande erfarenheter.

Veckan kommer bland annat att innehålla:

  • Aktiviteter som att bada, paddla, segla, fiska, spela olika bollsporter, strandaktiviteter eller bara njuta av sommaren.
  • Samtal om hur det är att ha ett syskon som har eller har haft cancer. (Syskonen kommer att delas in i grupper utifrån sina respektive erfarenheter.)
  • Information om olika cancersjukdomar och dess konsekvenser.

Det kommer att finnas personal dygnet runt. 25 ungdomar ges möjlighet att delta. Syftet är att få känna gemenskap, utbyta erfarenheter med andra i liknande situation.

Kostnad
Vistelsen är kostnadsfri för deltagaren. Barncancerfonden betalar vistelse och resa.
Hur ansöker jag?

Här hittar du mer information om programmet för just denna vecka.

Här hittar du en ansökningsblankett. 

Läs gärna mer om Ågrenska och deras övriga vistelser. 

Har du fler frågor är du också välkommen att kontakta konsultsjuksköterska Marie Sandgren, marie.sandgren@regionostergotland.se, 010-103 47 92. Från henne kan du även få ansökningsblankett. 

Anmäl dig senast den 14 maj.