16x9 Image

Skrivarcirkel

Ibland kan det kännas bra att få skriva ner sina upplevelser. Vill du delta i en skrivarcirkel?

Barncancerfonden Östra bjuder in till en skrivarcirkel för dig som har eller har haft barn under cancerbehandling, eller för dig som varit sjuk.

Har du känt att du vill skriva ned barnets historia så som du upplevt den, men inte lyckats att genomföra skrivandet? I så fall kanske en skrivarcirkel – denna skrivarcirkel – är något för dig.

Skrivarcirkeln kommer att ha åtta träffar under 2018 och startar i maj. Det innebär en träff per månad, men med ett uppehåll för sommarmånaderna juni och juli. Träffarna kommer att genomföras på söndagar i Studiefrämjandets lokaler i Linköping och ta ungefär fem timmar. 

Den stora delen av skrivandet kommer att göras mellan träffarna. Tiden för cirkelträffen kommer att användas för att gemensamt diskutera de olika texter som deltagarna i cirkeln har skrivit. Tillsammans kommer vi att hitta olika sätt att förbättra texterna så att både känslor och händelser beskrivs på ett bra sätt. Vi kommer att diskutera skrivprocessen och olika tekniker för att hitta den berättelse som just du vill beskriva. Det innebär att du som deltagare både kommer att skriva texter, låta andra läsa dina texter och även läsa andra deltagares texter.

Inför varje skrivarcirkel kommer det att finnas ett tema. Syftet med temat är att vara ett stöd för vad just denna månads skrivande kan handla om. Exempel på teman är barnets vardag, personlighet, sjukdomens start, behandlingen, livet efter behandlingen, och - om det allra värsta hänt - slutet och efter döden. Du behöver inte vara ”bra” på att skriva, meningen är att vi med stöd av varandra ska berätta barnets historia utifrån din upplevelse.

När?
Vi startar en söndag nu i maj 2018. Det planeras en träff per månad, med uppehåll för sommarmånaderna juni och juli. Det innebär att vi avslutar i februari 2019. 

Var?
I Linköping i Studiefrämjandets lokaler.

Vilka får vara med?
Du ska vara medlem i Barncancerfonden Östra och ha levt nära ett cancersjukt barn/ungdom som förälder, syskon eller mor-/farförälder. Eller så har du varit sjuk själv.

Vad kostar det?
Anmälningsavgiften är 100 kr. Resterande kostnader står föreningen för.

Hur anmäler man sig?
Genom att fylla i intresseanmälan i formuläret nedan. När anmälningstiden gått ut hör vi av oss till dig med mer information om både tider och betalning. Anmäl dig senast 2 april.

Om du undrar över något mer kontakta Helena Granlund, helena.m.granlund@gmail.com, eller föreningsinformatör Inca Asknert, ostra@barncancerfonden.se.

 

OBS! När du har tryckt på skickaknappen i formuläret SKA det komma upp en tacksida. Om det inte gör det har anmälan inte gått fram. Scrolla ner på sidan för att se om någon uppgift fattas och försök igen.

Nu har vi tagit bort anmälningsformuläret. Om det är så att du missat att anmäla dig kontakta Helena eller Inca.