Sommar på Öland

När det är mörkt ute och behandlingen känns som en evighet kan det vara fint att ha en sommarvecka på Öland att se fram emot.

Välkommen att ansöka om en vecka i en stuga i Ekerum Village.

I vackert öländskt landskap med havets glittrande skiftningar som kuliss, arton minuter från Kalmar, ligger Ekerum Resort Öland. Här finns aktiviteter året runt – golfbanor, spaanläggning, god mat, motionsstråk och sportaktiviteter på området.

ALLMÄN INFORMATION

Ett stenkast från hotellanläggningen ligger Ekerum Village – ett gäng stugor omgivna av den vackra naturen och med gångavstånd ner till Kalmarsund (stranden) och Halltorps hage.

Barncancerfonden Östra har bokat 10 st 6-bäddstugor fördelat på två veckor i juli, sommaren 2021. Bytesdag är söndag.

Vecka 28    11-18 juli
Vecka 29    18-25 juli

Det är en liten stugby och stugorna ligger samlade. Här finns möjligheter till nya bekantskaper inom föreningen – för de som vill.

STUGFAKTA

Stugorna är välutrustade, moderna, året-runt-stugor på 68 kvm med 6 bäddar. Fullt utrustade med spis/ugn, kyl/frys, micro och diskmaskin. Allrum, 3 sovrum (2 av sovrummen har dubbelsäng), wc/dusch och tvättmaskin. Möblerad altan i söderläge med grill och parkeringsmöjligheter vid stugan. Alla stugor är rökfria. Hundar är välkomna, men det finns vissa regler – läs mer här om vad som gäller om man har hund med sig. (pdf)

TILLGÄNGLIGHETSANPASSNING 
Det är en halvtrappa in i stugan. Vid behov ordnas en ramp. Man går rakt ut på altanen från stugan. Dörrhålen är 90-100 cm breda.  På övervåningen ligger ett av sovrummen och det finns ingen hiss. Vägarna inom området är asfalterade utom precis framför stugorna.


AKTIVITETSERBJUDANDE FRÅN EKERUM RESORT

Våra stuggäster får en gratisgång prova att spela antingen padeltennis, golf eller cykla mountainbike. Vill man spela/cykla igen under veckan får man 20% rabatt.

HYRESPRISER

Sedan länge har vi i Barncancerfonden Östra olika medlemskategorier, och det är utifrån dessa som styrelsen beräknar avgifter för medlemmarnas deltagande i resor och hyra av rekreationsboenden.

Grundtanken är att subventionera de familjer som är under behandling, eller precis har avslutat, och ett antal månader efter detta. Det är just under denna period som ekonomin är som mest ansträngd. Efter det kommer man in i nästa medlemsklass och får då resor och boende rabatterat.

Klicka här för beskrivning av våra medlemskategorier.

Pris per stuga en hel vecka söndag till söndag.

A-medlemmar          2 000 kr

B-medlemmar           4 000 kr


ANSÖKAN OM ATT FÅ HYRA

Medlemmar i Barncancerfonden Östra är välkomna att ansöka om en vecka i en av stugorna genom att fylla i formuläret nedan. Förtur ges till familjer med barn under behandling eller med nyligen avslutad behandling inklusive dem som mist. 

Ansökningstiden går ut den 21 februari.

Senast den 10 mars ges besked om tilldelad vecka, alternativt reservplats.


MED ANLEDNING AV COVID-19

I dagsläget vet vi inte hur det ser ut med smittspridning, eller vilka rekommendationer som kommer att gälla i sommar. Barncancerfonden Östra kommer att följa gällande rekommendationer samt eventuella restriktioner från Folkhälsomyndigheten och regeringen. Det skulle i värsta fall kunna innebära att vi måste avboka stugorna. Du som ansöker ska vara medveten om detta.


FRÅGOR OCH ÖVRIG INFORMATION

Har du frågor om detta erbjudande är du välkommen att kontakta föreningsinformatör Inca. Mejla till ostra@barncancerfonden.se eller ring 072-530 23 25.

Här kan du läsa mer om Ekerum Resort och stugorna. (pdf)
https://ekerum.com/


Vi samlar nedanstående uppgifter för att kunna hantera turordning och bokning av stugorna. Kontaktuppgifter såsom namn, postadress och mobilnummer kommer att ges vidare till Village Ekerum för administration av bokningen. Läs mer om hur vi behandlar era personuppgifter i vår integritetspolicy.
   

Nu har vi stängt ansökan. Vad roligt att många var intresserade. Senast den 10 mars får ni besked om ni tilldelats en vecka.