Vemdalen på höstlovet

Helmystugan är ledig på höstlovet! Mys framför brasan i stugan, och/eller ge er ut på äventyr. Här är fem tips.

  1. Drick varm choklad från termos och ät kanelbulle vid något av vattenfallen. – Bland fem vattenfall finns något som fascinerar barn i alla åldrar. De fem vattenfallen når man längs märkta leder i olika svårighetsgrad på allt från 80 meter upp till 4 km vandring. Du hittar lederna till fallen i vandringskarta som finns att köpa på vemdalen.se eller digitalt här!
  2. Testa cykelbanorpå Vemdalsskalet och vid Storhogna M. Cyklar finns att hyra på Concept Store och hos Klövsjö Äventyr & Konferens. Om marken är bar förstås.
  3. Vandra Plupps stig på Storhogna – Gå balansgång, hoppa på stenar, smaka fjällvattnet i Plupps bäck och kryp in i den lilla kåtan. En lättsam barnvandring med pluppiga äventyr längs med stigen.
  4. Njut av utsikten från Sonfjällets nationalpark – Ta familjeslingan vid foten av nationalparken Sonfjället med utsikt över det storslagna landskapet. Mer kanelbullar på fjället, eller stanna på hemvägen för en fika i Hedeviken.
  5. Gör en utflykt till Myskoxcentrum i Tännäs

Du hittar fler tips på vemdalen.se

Vill ni åka till Helmystugan på höstlovet? Det är först till kvarn! Mejla till Inca, ostra@barncancerfonden, eller läs mer om stugan och fyll i formuläret här. Du får svar ganska omgående på vardagar.