Barncancerfonden Norras lägenheter i Umeå

Under långa perioder under och mellan behandlingar behöver barnen kanske inte vara inlagda på avdelningen men ändå besöka den varje dag. Barncancerfonden Norra har därför två lägenheter i närheten av sjukhuset, som fritt får disponeras av de cancersjuka barnen och deras familjer.

Båda lägenheterna är välutrustade och här ges familjerna möjlighet att få bo "civilt" men ändå i nära kontakt med sjukhuset. Familjerna svarar själva för matlagning och utstädning. Tag gärna med eget sänglinne och handdukar om du har möjlighet. Har du funderingar kring lägenhetsfrågorna, prata med personalen på Barn 3 (QA22), Norrlands universitetssjukhus eller Per Erik Lindgren från Barncancerfonden Norras kansli.

Tre rum och kök på Berghem

Föreningen har två stycken lägenheter med tre rum och kök på Berghem, som ligger i närheten av Norrlands universitetssjukhus. Lägenheten ligger fint belägen på gångavstånd från sjukhuset för de som orkar. Butiker och restaurang finns i närheten och skogen finns på andra sidan gatan. Bekvämt för den som vill ströva i naturen eller kanske ta sig en joggingtur till Gammlia, ett fritidsområde i centrala Umeå.