Bra att veta A-Ö

Här är några saker som kan vara bra att känna till både som besökare och patient på Barn 3 vid Norrlands universitetssjukhus.


Avdelning QA22 (Barn 3)

Avdelningen har beteckningen QA22, på plan 2 i byggnad 27, med ingång i södra entrén, nära den stora långtidsparkeringen. Karta över sjukhusområdet (vll.se)

Blommor

Levande blommor är inte tillåtna på Barn 3.

Centralhallen vid Norrlands universitetssjukhus

I anslutning till centralhallen i sjukhuset finns uttagsautomater (Minuten och Bankomat), apotek, reseservice, frisör, bibliotek, sjukhuskyrka samt en blomster- och presentbutik.

Här finns också en restaurang/cafeteria och en kioskbutik där du kan handla tidningar, godis, frukt och lättare mat m m.

Utanför centralhallen finns en taxistation och en bussterminal, där lokalbussar, sambulans och vissa långfärdsbussar avgår.

Hotell Björken

Önskar ni bo på patienthotellet, ring sekreteraren på avdelningen så får ni hjälp med det (tfn 090-785 02 50).

Lekterapi

Lekterapin är öppen mån- tor 9-16 (lunchstängt 11:30-12:30), samt fredag 9-11:30. Hit är barnen alltid välkomna tillsammans med föräldrarna för lek, skapande och roligheter.

Mat

Barnen som är inlagda får mat från köket. Föräldrar och syskon kan köpa frukost för 20 kr och kvällsfika för 20 kr. Det finns kylskåp/frys och kokmöjligheter för egen medhavd mat. Det går också att köpa färdig mat i affären i centralhallen.

Parkering

Nu gäller nya parkeringsregler vid Norrlands universitetssjukhus. Läs mer på Västerbottens läns landstings webbplats.

Pengar

Det kan vara bra att ta med enkronor till kaffeautomat mm.

Resor

För sjukresor till och från sjukhuset, kontakta Reseservice tfn 0771-25 10 20.

Vattkoppor

Om ditt barn har träffat någon med vattkoppor, eller om du vet att det finns vattkoppor i omgivningen, ta då kontakt med Barn 3/QA22.