Välkommen till Barncancerfonden Norra, Emeli!

Sedan mitten av februari vikarierar Emeli för Caroline i rollen som koordinator. Från mitten av april går även Anna på föräldraledighet, och Emeli täcker upp även för henne.

Emeli, kan du berätta lite mer om dig själv?

– Jag är 33 år och bor i Vännäs tillsammans med min familj; min man Olle och våra tre barn, Knut 10 år, Hillevi 8 år och Evy 2 år. Jag trivs allra bäst när det är något projekt på gång, så hemma blir det en hel del renovering och om jag får chansen sitter jag gärna en stund framför symaskinen.

Vad har du gjort tidigare?

–Senaste 11 åren har jag jobbat inom IKEA, både på varuhuset i Sundsvall och globalt för IKEA i Älmhult, där de utvecklar alla produkter som säljs. Jag har haft lite olika roller, grafisk designer, kommunikatör och projektledare. Innan dess bodde vi några år utomlands, Nya Zealand och Italien, där jag både jobbat och pluggat grafisk design.

Hur kommer det sig att du sökte jobbet som föreningskoordinator hos oss?

– Det var ett stort steg att säga upp sig från IKEA, men i och med pandemin var det inte längre hållbart att bo 110 mil ifrån familjen, särskilt för barnen som längtar efter kusiner och far-och morföräldrar.

Jag ville prova på något nytt, men det var viktigt för mig att den nya utmaningen skulle kännas meningsfull och att man har möjlighet att göra skillnad. Barncancerfonden uppfyller definitivt den önskningen!

Vad ser du mest fram emot med att börja här?

– Att kunna göra skillnad här och nu för de drabbade familjerna, att kunna underlätta, men också sätta guldkant på deras vardag!