16x9 Image

Välgörenhetsinnebandy gav över 120 000 kronor

Två välgörenhetsmatcher i innebandy i Västerbotten har spelats i helgerna. Men det blev bara en vinnare: Barncancerfonden Norra, som fick in totalt 120 197 kronor tack vare att intäkterna från båda matcherna tillföll föreningen.

Under juldagen spelades en välgörenhetsmatch i Storsjöhallen i Holmsund mellan två lokala lag under benämningen Winter Classics. 74 050 kronor samlades in.

Barncancerfonden Norra är tacksamt för vad hela samhället Holmsund med dess föreningsliv gjort för oss. I arrangörsstaben förtjänar särskilt Erik Larsson, Tobias Boström, Anders Johansson, André Andersson, Jonas Nilsson och Joakim Lindberg.

– Det är en fantastisk summa som kommer att kunna göra stor nytta för barncancerdrabbade barn och deras familjer i vår region. Insamlade medel från privatpersoner, företag och föreningar är helt nödvändiga för vår verksamhet eftersom vi inte får några bidrag från stat, kommun eller landsting. Men viktigast av allt känns ändå det medmänskliga perspektivet och initiativ från omvärlden som hjälper till att sätta ljus på vår fråga. Jag blev glad och rörd av den värme som jag möttes av i Holmsund när jag fick ta emot den symboliska checken på plats och berätta om vår förening inför publiken efter en fin inbjudan av Berndt Boström, säger Jonas Fahlman, ordförande i Barncancerfonden Norra.

Den 29 december spelades en till välgörenhetsmatch i Balder Arena i Skellefteå mellan huvudarrangören Skellefteå IBK och utmanarlaget Supertrean Allstars. 46 147 kronor samlades in. Som medarrangörer fungerade Lidl, Norran, Grolls och Intersport. Skellefteå AIK:s hockeystjärnor Bud Holloway och Oscar Möller bidrog med extra stjänglans när de ställde upp i periodpausens skills game.

– I summan som samlades in ingår även 5000 kronor från förbundsdomare i Västerbotten samt 5000 kronor från företaget Vygon, som är en av huvudsponsorerna i en av Skellefteås andra stora innebandyföreningar, Gamla stan. Det är därmed ett strålande exempel på idrottens förbrödring och där olika aktörer gemensamt sluter upp bakom oss. Det finns så många att tacka även kring detta lyckade arrangemang i Skellefteå IBK:s regi, och i det sammanhanget vill jag även nämna de medlemmar i Barncancerfonden Norra i Skellefteå som ställde upp och bemannade fikaförsäljningen med bravur, säger Jonas Fahlman.